13.4.16

Σοκολατένιο τρίποντο

«Μα, θα φτιάξεις ΚΑΙ γλυκό;! Άστο ρε παιδί μου, θα πάρουμε απέξω», με προέτρεψε ο Πατέρας κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για το πρόσφατο τραπέζωμά μας. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον ακούσω -τουλάχιστον όχι αυτή την φορά.

Πρώτον γιατί το είχα βάλει μέρες στο μυαλό μου και δεύτερον γιατί η ταχύτητα και η ευκολία με την οποία γίνεται είναι αντιστρόφως ανάλογη του αποτελέσματος και της γεύσης του.

Τρία διαφορετικά επίπεδα, τρία διαφορετικά υλικά, τρεις διαφορετικές υφές, ένα κοινό στοιχείο: η σοκολάτα. Γκανάζ σοκολάτας στη βάση, μπισκότα σοκολάτας στη μέση και παγωτό (τι άλλο;) σοκολάτας στην κορυφή.

Υλικά για 6-8 μπολάκια

Για την γκανάζ

200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
200 γρ. σοκολάτα υγείας με 60% (ή και παραπάνω αν σας αρέσει) κακάο

Για τα μπισκότα

Δείτε την συνταγή εδώ

Και παγωτό (για το καλύτερο της Αθήνας, πατήστε εδώ)

Εκτέλεση


Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε μεσαία θερμοκρασία, δεν θέλω να κάψει. Σε πυρίμαχο σκεύος λιώνω σιγά σιγά την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμμάτων, ώστε να μην κάψει και αυτή.

Αδειάζω την κρέμα γάλακτος στην σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα, πηχτό όσο το μέλι.

Σύνθεση:

Μοιράζω την γκανάζ σε μπολάκια και ρίχνω από πάνω κομμάτια μπισκότου. Τα βάζω στο ψυγείου για τουλάχιστον δύο ώρες ώστε να πήξει (ακόμα καλύτερα, τα φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα).
Λίγο πριν σερβίρω το γλυκό, συμπληρώνω με μια μπάλα παγωτού σε κάθε μπολ.

-Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο/ώρα/υλικά/μίξερ/φούρνο/όρεξη να φτιάξετε τα μπισκότα, μπορείτε να πάρετε έτοιμα από το σούπερ μάρκετ. Προτιμήστε τα soft cookies για υφή παντεσπάνι, ή κανονικά μπισκότα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

-Η γεύση του παγωτού εξαρτάται από τα γούστα. Τα δικά μας –οικογενειακώς- γέρνουν σαφώς προς την σοκολάτα…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου