24.10.13

Τυρόπιτα «Εγκε Γκέραρντ»



Κάποιες φορές εμπνέεσαι από το πρόσωπο και κάποιες άλλες αυτά που έχεις στο ψυγείο σου σε οδηγούν στο πρόσωπο. Όταν λοιπόν θες να φτιάξεις τυρόπιτα και έχεις στο ψυγείο σου γκούντα Ολλανδίας και ανθότυρο Κρήτης, ε, όλα σε φτάνουν στον Εγκε Γκέραρντ. 
Αν και δεν είχα ξανασυνδυάσει αυτά τα δύο τυριά, φαίνεται ότι γευστικά τα πήγαν μια χαρά τυλιγμένα σε ένα φύλλο σφολιάτας, χωρίς να υπερτερεί κανένα από τα δύο. Απόλυτη ισορροπία, εύκολα, απλά και γρήροα. Όπως δηλαδή και ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, ο οποίος από ένα σημείο ήταν τόσο Κρητικός όσο και Ολλανδός, πάντα λιτός χωρίς πολλές φανφάρες.




Τυρόπιτα «Εγκε Γκέραρντ»

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
250 γρ. γκούντα Ολλανδίας, τριμμένο
250 γρ. ανθότυρο Κρήτης, θρυμματισμένο με τα χέρια.
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο
σουσάμι για πασπάλισμα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα δύο τυριά. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα τυριά στη μέση και κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας κενό από τις δύο πλευρές. Χαράζουμε σε λωρίδες 2-3 εκ. τα πλαϊνά του φύλλου και τις κλείνουμε προς τα μέσα, εναλλάξ. Με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το αβγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 35' μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η πίτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου