23.3.16

Το ιδανικό πρωινό/δεκατιανό/μεσημεριανό/βραδινό



«Ούτε αβγά δεν ξέρει να κάνει», είναι η φράση η οποία χαρακτηρίζει την απόλυτη ασχετοσύνη κάποιου σε ό,τι αφορά την κουζίνα. Δεν ξέρω ποιος την έχει επινοήσει, αλλά ο ίδιος σίγουρα δεν γνωρίζει τα μυστικά της συσκευής με τα τέσσερα μάτια.

Γιατί αν τα γνώριζε, δεν θα μιλούσε τόσο υποτιμητικά για ένα τόσο μεγαλειώδες πιάτο που παίζει μπάλα όλες τις ώρες της ημέρας!

ΟΚ, δεν υπάρχει συνταγή, δύο αβγά και λίγο λάδι είναι τα βασικά υλικά. Υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που μας χαρίζουν δύο λαχταριστά πορτοκαλί ματάκια έτοιμα να κλάψουν για πάρτη μας. Μετά από αυτό, εμείς το μόνο χρειάζεται να κάνουμε, είναι να μαζέψουμε τα «δάκρυά» τους με μια φέτα ζεστό ψωμί.

Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνω 3-4 κουταλιές λάδι και το αφήνω να ζεσταθεί πολύ –όχι όμως να αρχίσει να καπνίζει. Σπάω προσεχτικά στο τηγάνι τα αβγά (για να μην διαλυθούν), χαμηλώνω το μάτι στο ελάχιστο και αφήνω τα αβγά για 1 λεπτό. 

Παίρνω κουταλιές με λάδι και το περιχύνω εναλλάξ στα αβγά, ρίχνοντάς το στον κρόκο ώστε να απλωθεί και στο υπόλοιπο αβγό. Συνεχίζω την διαδικασία για περίπου 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι (προφανώς!) και να πάρει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα ο κρόκος.

Με μία φαρδιά σπάτουλα μεταφέρω τα αβγά σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνω και σερβίρω/σερβίρομαι.

Και τώρα η γουρουνιά!

Θα μπορούσε να τελειώσει εδώ η διαδικασία, αλλά αν είναι να κάνεις κάτι, να το κάνεις σωστά. Οπότε, μόλις βγάλω τα αβγά από το τηγάνι, το επανατοποθετώ στο (σβηστό αλλά ακόμα) ζεστό το μάτι της κουζίνας. Ρίχνω κομματιασμένη φέτα και την φέρνω δύο βόλτες, ίσα να μαλακώσει λίγο και να πάρει τη νοστιμιά από το λαδάκι. 

Απλώνω την φέτα πάνω από τα αβγά και ναι, τώρα μπορώ να φάω! 

Αν ψάχνετε συνταγή για ψωμάκι, σας την έχω εδώ και εδώ αλλά και εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου