28.3.16

Το πιο εύκολο στρούντελ του κόσμου!

 Ναι, με έχει πιάσει μια μανία με τα γλυκά τελευταία. Μπορεί και η απόφαση των γονιών μου να βάλουν το ζαχαροπλαστείο στο ντουλάπι της οικογενειακής ιστορίας μας, να μου ξύπνησε το ένστικτο της διατήρησης του γλυκού στο DNA μας.

Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο εύκολα, απλά και για όλες τις ώρες γλυκά που μπορούν όλοι (μα όλοι!) να φτιάξουν.

Υλικά

Ένα φύλλο σφολιάτας
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο για την επάλειψη

Για την γέμιση

4-5 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
½ φλιτζάνι σταφίδα
1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροσπασμένα
2 κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη
½ φλ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της γέμισης. Απλώνω το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αδειάζω επάνω την γέμιση. Την στρώνω ώστε να είναι ισόποση παντού, αφήνοντας ένα κενό 5 εκ. γύρω γύρω. Διπλώνω προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει και αρχίζω να ρολάρω πιάνοντας την φαρδιά πλευρά.
Με την βοήθεια ενός πινέλου, αλείφω το αβγό στην επιφάνεια της σφολιάτας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 35'-45', μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Μόλις το στρούντελ κρυώσει ελαφρώς, πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κανέλα (προαιρετικά) και σερβίρω (υποχρεωτικά…). Ταιριάζει πολύ με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου