25.5.17

Μαγειρεύοντας (με και) για το Spetsathlon



Η εμπειρία μου από το 5ο (αλλά πρώτο δικό μου) Spetsathlon είναι ήδη καταγεγραμμένη εδώ και φυσικά αποτελεί την αρχή για πολλά ακόμα.

Όπως ελπίζω το ίδιο να αποτελεί και τούτη η συνταγή που βρήκα στο βιβλίο της Μαρίνας Κουταρέλλη -η ψυχή τόσο της συγκεκριμένης διοργάνωσης όσο φυσικά και του Spetses Mini Marathon- "Μαγειρεύοντας για το Spetsathlon".



Πρόκειται για μία σειρά από γευστικές προτάσεις με κύριο γνώμονα τις Σπέτσες (έχει μέσα παραδοσιακές συνταγές του νησιού), την ευκολία, την υγιεινή, ελαφριά κουζίνα (είπαμε, είμαστε και αθλητές!) και φυσικά τη νοστιμιά (γιατί υγιεινά-υγιεινά αλλά μην τα τρώμε και όλα νερόβραστα).


Στο πλαίσιο του κύκλου "Σαλάτες-γεύματα" που έχω πάρει σβάρνα (μην ανησυχείτε, σύντομα θα πέσουν στο τραπέζι και κάτι λαζάνια με κοκκινιστό που περιμένουν τη σειρά τους, τώρα κάνουμε διατροφή), είπα να δοκιμάσω τη μεσογειακή πατατοσαλάτα που σου φέρνει όλες τις μοσχοβολιές του κήπου στο πιάτο. Επίσης είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητό κρέας.

Υλικά

4 πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο (εγώ δεν είχα και έβαλα δυόσμο, μια χαρά ήταν)
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη

για την βινεγκρέτ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, απαλή
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε βαζάκι που σφραγίζει καλά χτυπάω τα υλικά της βινεγκρέτ μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα και το περιχύνω στη σαλάτα.

Ιδανικά την αφήνω λίγο στο ψυγείο ώστε να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις.

Tip
Λίγο ξύσμα λεμονιού θα του δώσει την κατάλληλη φρεσκάδα.
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και λίγο χυμό λεμονιού στην βινεγκρέτ. Εγώ πάντως δεν άντεξα κι έβαλα...

Το βιβλίο "Μαγειρεύοντας για το Spetsathlon" θα το βρείτε σε βιβλιοπωλεία των Σπετσών και σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου