17.12.14

Όλη η αλήθεια για την μισή αλήθεια

Η μέρα που η Μικρή θα κάνει πρεμιέρα πλησιάζει. Πολλές φίλες και γνωστές μου γέννησαν/γεννούν/θα γεννήσουν αυτό το διάστημα. Είπα κι εγώ να θυμηθώ μερικά πράγματα που άκουσα (και είμαι σίγουρη πως θα ξανακούσω)  στον δρόμο για το μαιευτήριο αλλά στον δρόμο για το σπίτι ανακάλυψα πως δεν είναι ακριβώς έτσι... Με άλλα λόγια σου λένε τη μισή αλήθεια. Την υπόλοιπη την ανακαλύπτεις μόνη σου. Ε, μαζί και με τον πατέρα.




Η μισή αλήθεια του: "Οι πρώτοι 2-3 μήνες είναι λίγο δύσκολοι". 
Η υπόλοιπη: Τι εννοείς λέγοντας "λίγο";;;; Απ´ ο,τι θυμάμαι στον πρώτο μήνα ως μάνα έπιανα τον εαυτό μου να αναρωτιέται: "γιατί οι άνθρωποι μετά από αυτό μπαίνουν στην διαδικασία να κάνουν δεύτερο παιδί;". Σας ακούγεται σκληρό; Το να κοιμάσαι 3-4 ώρες το 24ωρο και φυσικά όχι συνεχόμενες για αρκετό καιρό, ΑΥΤΟ είναι σκληρό... 

Η μισή αλήθεια του: "Ο θηλασμός του μωρού είναι υπέροχο πράγμα".
Η υπόλοιπη: Ο θηλασμός τον πρώτο καιρό είναι σαν να πηγαίνεις με την Ολυμπιακή στην Θεσσαλονίκη: μπορεί να διαρκέσει μισή ώρα, μπορεί όμως και να σου φάει κανα 5ωρο. Κι αυτό γιατί το μωρό κουράζεται εύκολα και το παίρνει ο ύπνος ενώ πίνει γάλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι χόρτασε, γιατί μόλις πας να το βάλεις στην κούνια του, θα ξυπνήσει και θα θυμηθεί ότι πεινάει! Σκεφτείτε το αυτό στις 3 τα ξημερώματα... Υπέροχο ε;
 (Εδώ έχω να δώσω μια μικρή συμβουλή για τον θηλασμό και το πόσο θα το κάνετε: να μην ακούτε κανέναν. Η καθεμία θα το κάνει -αν θέλει να το κάνει- όσο μπορέσει και δεν έχει να απολογηθεί/δικαιολογηθεί σε κανέναν γι' αυτό).

Η μισή αλήθεια του: "Όταν κοιμάται το μωρό, να κοιμάσαι κι εσύ".
Η υπόλοιπη: Ο,τι πιο άκυρο έχω ακούσει. Ναι, ίσως προσπαθήσεις. Αλλά αφενός δεν έχεις κανέναν διακόπτη on-off, αφετέρου όταν το μωρό κοιμάται, εσύ βρίσκεις ευκαιρία να κάνεις ένα μπάνιο με την ησυχία σου, να φας κάτι της προκοπής και όχι φρυγανιές με τυρί, να συμμαζέψεις λίγο το σπίτι που μοιάζει με το Αθηνών Αρένα μετά την τελευταία εμφάνιση του Ρέμου... Επίσης, αν τελικά καταφέρεις να κοιμηθείς, στο επόμενο δίλεπτο θα χτυπήσει το τηλέφωνο. Νόμος!

Η μισή αλήθεια του: "Οι πρώτες διακοπές με το μωρό είναι δύσκολες".
Η υπόλοιπη (ή καλύτερα η σωστή μετάφραση): "Οι πρώτες διακοπές με το μωρό δεν θα έπρεπε να λέγονται καν διακοπές, γι' αυτό βρείτε μια άλλη λέξη!". Εκτός βέβαια κι αν έχετε σκοπό να πάτε διακοπές με την νταντά και την οικιακή βοηθό. Εδώ αλλάζουν τα πράγματα...

Η μισή αλήθεια του: "Αλλάζει η ζωή σου με ένα παιδί".
Η υπόλοιπη: εδώ πρόκειται για λάθος σύνταξη. Το σωστό είναι "Αλλάζεις ΤΗΝ ζωή σου με ένα παιδί και ζεις μιαν άλλη ζωή, εντελώς διαφορετική από αυτήν που γνώριζες έως τώρα". Και όπως κάθε ζωή, έχει τα καλά και τα κακά της, τις δύσκολες αλλά και τις γεμάτες γέλια κι ευτυχία στιγμές της.

ΥΓ: Μόνο ένα πράγμα είχα ακούσει από φίλο-πατέρα τον καιρό που ήμουν έγκυος και αποδείχθηκε απόλυτα εύστοχο: "Θα νιώσεις συναισθήματα που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν".  Έτσι είναι. Ο καθένας θα ανακαλύψει και θα απολαύσει εκείνες τις μαγικές στιγμές, με τον δικό του μοναδικό τρόπο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου