26.5.17

Κουκιά σαλάτα; Ε, ναι λοιπόν!


Κάθε τέτοια εποχή, περιμένω πώς και πώς να μου στείλουν από το Μαρμάρι φρέσκα κουκιά. Ναι, οκ, βγαίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά εχώ με αυτά έχω μεγαλώσει.


Μπορώ να φάω σκέτα (σαν στραγάλια ένα πράγμα), σε ομελέτα (σύντομα στις οθόνες σας) και σε σαλάτα που είναι από τις αγαπημένες μου αυτό τον καιρό. Η τελευταία εκδοχή τους βελτιώθηκε ακόμα περισσότερο, όταν τα δοκίμασα στην Τοσκάνη στο -αστεράτο με Michelin- εστιατόριο Silene όπως ακριβώς τα φτιάχνω: βρασμένα, με φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, μυρωδάτο παρθένο ελαιόλαδο και λίγο λευκό ξίδι.

Ωστόσο, μια μικρή πινελιά του καλλιτέχνη-σεφ Roberto, έκανε την διαφορά: φλοίδες παρμεζάνας.

Εδώ όμως, είπα να του δώσω μια πιο ελληνική μυρωδιά, αντικαθιστώντας το ιταλικό τυρί, με μια ελαφρώς πικάντικη γραβιέρα.

Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο απολαυστικό.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου