30.5.17

Αυτό το βαζάκι κάνει θεϊκό ακόμα και το κοτόπουλο!


Πριν λίγο καιρό είχα πάει στο Wok Shop ώστε να προμηθευτώ ό,τι χρειαζόμουν για μία sushi night. Είναι το μόνο μαγαζί στα βόρεια προάστια που γνωρίζω στο οποίο μπορείς να βρεις τα πάντα για την ασιατική κουζίνα: Από υλικά έως σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το παλαιότερο post).

"Έχετε δοκιμάσει τις καινούργιες σάλτσες μας Cardinal;" με ρώτησε η κοπέλα στο ταμείο και πριν προλάβω να της απαντήσω με γέμισε με ένα σωρό πολύχρωμα βαζάκια: wok sauce, spring roll sauce, chili sauce...

Εχω ήδη δοκιμάσει τις περισσότερες και αυτό που μου έμεινε κυρίως είναι ότι δεν πρόκειται για σάλτσες εμπορίου τίγκα στο χρώμα και (μπλιαχ!) στη ζάχαρη. Η γεύση τους θυμίζει πολύ τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ σάλτσες που φτιάχνονται από ΚΑΝΟΝΙΚΑ υλικά.

Ακολούθησα την συμβουλή της, ανακάτεψα λίγη chili sauce σε μαγιονέζα και έφτιαξα στο λεπτό μία υπέροχη πικάντικη σος για κρέας. Το ίδιο έκανα με γιαούρτι και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο καλό και ακόμα πιο ελαφρύ!

Και αφού κάνουν για μαγείρεμα, δεν θα κάνουν για μαρινάδα; Spring roll sauce, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι στο κομμένο σε μπουκιές κοτόπουλο. Στο ψυγείο για 2 ωρίτσες και ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου για 20' (ανακατέψτε το και λίγο να ροδίσει παντού, μην το αφήνετε έτσι!).

Έτοιμο! Και λιγουρευτό και νόστιμο και ελαφρύ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου