8.2.16

Sushi time: Ρολάρει η ομάδα!



Είναι και εκείνες οι στιγμές, που βγάζω τους δίσκους με τα φαγητά και καμαρώνω περισσότερο και από παγώνι. Είναι εκείνες οι στιγμές που οργανώνω τις βραδιές sushi στο σπίτι και στα επιφωνήματα: «Εσύ τα έκανες αυτά;!» το χαμόγελό μου αρχίζει από το ένα αυτί και τελειώνει στο άλλο.


Μέσα μου βέβαια, τρέμει το φυλλοκάρδι μου, γιατί σκέφτομαι: «Θα τρώγονται τώρα αυτά ή θα μείνουμε στην ωραία θέα;». Ευτυχώς όλα τα δείπνα, μέχρι στιγμής, έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. 

Πάντα με εντυπωσίαζε το σούσι. Είναι απλό και ταυτόχρονα πολύπλοκο, ιδιαίτερο, μοναδικό. Δεν συγκρίνεται και δεν μοιάζει με καμία άλλη κουζίνα. Και όταν οι συγκυρίες και οι απαιτήσεις του ρεπορτάζ για το BHMA Gourmet με έφεραν να κάνω μαθήματα… rolling, σήκωσα το δικό μου, μικρό Champions League.

Δεν πρόκειται να δώσω συνταγή για σούσι, maki, inside out και unagi (πόσο αποτελεσματικό θα ήταν το «παίρνω το φύκι, απλώνω το ρύζι, γεμίζω με γαρίδες, αγγούρι, αβοκάντο, τυλίγω και κόβω σε ροδέλες;).

Όπως προείπα, η συγκεκριμένη κουζίνα είναι μοναδική και οι τεχνικές της δεν μοιάζουν με αυτές των άλλων. Είναι όμως τόσο εύκολη και προσιτή, αρκεί να έχεις την όρεξη και την διάθεση να ρολάρεις.

Θα σας πω λοιπόν τι έκανα εγώ: πήγα στο Wok Shop, μαγαζί με είδη ασιατικής κουζίνας. Εκτός του ότι μπορείς να βρεις σχεδόν όλες τις πρώτες ύλες για κινέζικο, σούσι, ταϊλανδέζικο κλπ., σκεύη μαγειρικής και σερβιρίσματος, μπορείς να κάνεις και μαθήματα των παραπάνω. Υπάρχουν καθιερωμένες ημέρες δωρεάν μαθημάτων, αλλά μπορείτε να κλείσετε με την παρέα σας (μόνος σου δεν έχει πλάκα, άσε που στο τέλος τρώτε τις δημιουργίες σας, οπότε χρειάζεστε βοήθεια), ένα μάθημα μόνο για εσάς.

«Πόσα μαθήματα έκανες για όλα αυτά;», ήταν το ερώτημα που μου έκανε ένας φίλος όταν του έλεγα για το παραπάνω. –Μόνο ένα, είναι η απάντηση κι όχι επειδή είμαι καμιά τρελή ευφυΐα, αλλά επειδή τόσο χρειάζεται για να μάθεις να φτιάχνεις σούσι!   Εντός των ημερών ετοιμάζομαι για το δεύτερο μάθημά μου, για ορεκτικά και κυρίως πιάτα. 

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα… 

(Wok Shop: Λεωφ. Ελαιών 35, Κηφισιά, τηλ. 210 6206 008, www.wokshop.gr)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου