14.1.17

To πιο γρήγορο brunch


Σάββατο μεσημέρι: Τα παιδιά παραδόθηκαν στους παππούδες και έτσι ο Πατέρας κι εγώ είπαμε να κατηφορίσουμε προς Θησείο για να απολαύσουμε (στις 13:00 το μεσημέρι) τον πρώτο μας καφέ στο Underdog, ένα από τα πιο αγαπημένα μου μαγαζιά της περιοχής.


Μαζί με τον κατάλογο των καφέδων, μας ήρθε και αυτός του brunch. Το παλέψαμε πολύ και τελικά καταφέραμε να περιοριστούμε στην απαραίτητη δόση καφεΐνης. Οι μυρωδιές από τα πιάτα που πηγαινοέρχονταν, ωστόσο, μας έμειναν στη μύτη. "Έχουμε αβγά στο σπίτι;" ρώτησε ο Πατέρας. Του απάντησα καταφατικά και δεν χρειαζόταν τίποτ' άλλο. Είχα ήδη στο μυαλό μου το μεσημεριανό μας.

Στον δρόμο για το σπίτι, κάναμε μια στάση στο κρεοπωλείο Ρούσσης (δείτε εδώ σχετικά) όπου μεταξύ άλλων "τσίμπησα" λόντζα από Στρεμμένο και ένα ρολάκι κατσικίσιο τυρί με στάχτη.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν απλά: Σε μια φόρμα φτιαγμένη από αλουμινόχαρτο έβαλα μια φέτα καλαμποκόψωμο (εδώ η συνταγή), μία στρώση λόντζα, μία στρώση κατσικίσιο και από πάνω έσπασα προσεκτικά ένα αβγό.

Ψήσιμο στο γκριλ για 3 λεπτά, λίγες σταγόνες λάδι τρούφας (έτσι, για την γκουρμεδιά) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Απόλαυση!

Εννοείται πως οι παραλλαγές αυτής της μπρουσκέτας είναι όσες και όλα τα τυροαλλαντικά του κόσμου...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου