16.1.17

Odori: κοκτέιλ, πίτσες, burger και παιδιά


Η μία και μοναδική (έως και χθες) φορά που είχαμε επισκεφθεί το Odori, ήταν αρκετή για να το συμπαθήσω. Βέβαια, το ευνοούσαν και οι –τότε- συνθήκες: ήταν αμέσως μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ένα χαλαρό σούρουπο καθημερινής, με καλή παρέα όπου είχαμε απολαύσει άψογα κοκτέιλ, νόστιμες (και με τέλειο ζυμάρι) πίτσες και κανα δυο ακόμα εξίσου καλά πιάτα.

Αρκετούς μήνες μετά, σε μια κυριακάτικη βόλτα με τον Πατέρα –μόνοι μας!-, βρεθήκαμε απέξω κι επειδή δεν ήμασταν για πολλά «που να πάμε/που να τρέχουμε/καλά είμαστε εδώ», μπήκαμε, βρήκαμε δύο θέσεις στο μπαρ που δεν είχαν το ταμπελάκι “reserved” και καθίσαμε.    

Από τα πρώτα λεπτά, κατάλαβα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ή μάλλον πως κάτι πήγαινε ΠΟΛΥ καλά. Ναι, δεν υπήρχε ίχνος από τσιγάρο! Ναι, σε αυτό το μαγαζί δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, ναι, δεν υπάρχουν τασάκια ούτε και υποκατάστατα αυτών!

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον καταφέραμε να ευχαριστηθούμε τόσο την –λεπτοζυμωμένη- πίτσα Margarita όσο και το απίθανα αφράτο burger με τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, αλλά και να κλείσουμε το γεύμα με έναν από τους καλύτερους espresso της πόλης. Φαντάζομαι πως κάτι παρόμοιο συνέβη και στην παρέα παραδίπλα μας με τα δύο μωράκια εκ των οποίων το ένα μετά από λίγο κοιμήθηκε ήσυχο στο καρότσι του, χωρίς να φάει κανένα «ντουμάνι» από τα τσιγάρα.

Κι όμως αυτό το μαγαζί ήταν γεμάτο, άδειαζαν και γέμιζαν τραπέζια από την ώρα που πήγαμε μέχρι την ώρα που φύγαμε. Γιατί; Γιατί είναι ένα καλό μαγαζί, με ωραία ποτά, νόστιμα πιάτα και ευχάριστη ατμόσφαιρα, πράγματα αρκετά για να κρατήσουν τους πελάτες –καπνίζοντες και μη. 

Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας πως η απαγόρευση του τσιγάρου είναι αυτή που «κόβει» τους πελάτες από τα μαγαζιά…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου