Είχα
έτοιμο, μαγειρεμένο κιμά στο ψυγείο. Είχα ένα φύλλο κουρού που το ξεπάγωσα –από
λάθος υπολογισμούς και δεν γινόταν να το ξαναβάλω κατάψυξη. Είχα και τριμμένο
τυρί. Ε, πολύ θέλει ο άνθρωπος;
Σε
περίπτωση που δεν σας περισσεύει κιμάς και θέλετε να το πιάσετε από την αρχή
ιδού:
Υλικά
2
φύλλα κουρού
250
γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
1
αβγό, χτυπημένο για το άλειμμα
Για τον κιμά
500 γρ. κιμάς
μοσχαρίσιος
1 ξερό κρεμμύδι,
ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια,
ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες,
περασμένες από το multi
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό
κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι χοντρό
1 πρέζα πιπέρι
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
1 ξυλαράκι κανέλας
Εκτέλεση
Κιμάς:
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω
για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτω τον κιμά και τον
"σπάω" με μία ξύλινη κουτάλα ώστε να διαλυθεί και να μην γίνει
μπαλάκια.
Όταν ασπρίσει ο κιμάς, σβήνω με το κρασί
και μετά από 2' περιχύνω με την ντομάτα. Συμπληρώνω με τα μπαχαρικά, ανακατεύω,
χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και αφήνω τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 45'.
Κατά διαστήματα ανακατεύω και τσεκάρω αν έχει αρκετά υγρά.
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και
τον αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σύνθεση:
Ανακατεύω τον κιμά με το τυρί.
Κόβω κάθε φύλλο κουρού σε 8 ορθογώνια κομμάτια
και μοιράζω ισόποσα τον κιμά. Βρέχω τις άκρες των κομματιών, διπλώνω προσεκτικά
και κλείνω με τα δάχτυλά μου τις άκρες.
Με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφω τα
πιτάκια με το αβγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 25-30’.
Tip:
Έχω κάνει το ίδιο με μαγειρεμένο κρέας που έχει περισσέψει (δείτε εδώ την
συνταγή) και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δοκιμάστε το και με
κοκκινιστό.
(Και
υπόσχομαι την επόμενη φορά -να προσπαθήσω- να βρω ώρα για να ανοίξω δικό μου φύλλο)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου