7.3.16

Τip: Τα περισσεύματα της Κυριακής φτιάχνουν την πιο ωραία πίτα



Ένας λάθος υπολογισμός στο κυριακάτικο τραπέζι με έφερε αντιμέτωπη με δύο περισσευούμενα κομμάτια χοιρινού (στη γάστρα). Κι επειδή είχαμε ήδη εξαφανίσει τη συνοδεία του (πατάτες κλπ.) έπρεπε να σκεφτώ πώς θα γινόταν η επόμενη εμφάνισή του στο τραπέζι μας.
Και με κάτι παρόμοιες ιστορίες νομίζω ότι ανακαλύφθηκαν οι πίτες…


Πήρα ένα πακέτο φύλλο κουρού, λίγο κασέρι, κανα δυο λαχανικά και ιδού το θαύμα:

Υλικά
Μαγειρεμένο κρέας με την σάλτσα του αλλά χωρίς πάρα πολλά υγρά, ψιλοκομμένο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 καρότα τριμμένα
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
250 γρ. κασέρι τριμμένο
1 πακέτο φύλλο κουρού
1 αβγό χτυπημένο
Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω κρεμμύδι και λαχανικά. Σβήνω με το κρασί και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτω το κρέας. Ανακατεύω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα λαχανικά και το κρασί. Δεν θέλω να έχει καθόλου υγρά η γέμιση.

Σβήνω τη φωτιά και μόλις κρυώσει ελαφρώς, προσθέτω το τυρί και ανακατεύω.

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα απλώνω το ένα φύλλο πίτας. Αδειάζω την γέμιση και την απλώνω σε όλο το φύλλο, αφήνοντας γύρω γύρω κενό. Κλείνω με το δεύτερο φύλλο και διπλώνω τις άκρες.

Αλείφω με το αβγό, πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω για 30’ στους 180°C στις αντιστάσεις στο χαμηλό ράφι του φούρνου.

*Τα υλικά είναι ενδεικτικά. Αν έχετε πχ. κοκκινιστό θα ήταν προτιμότερη η φέτα αντί για το κασέρι. Και φυσικά τα λαχανικά είναι ένα γήπεδο ελεύθερο για να κάνετε το παιχνίδι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου