7.3.16

Secret Caravan: το e-shop που θα ερωτευθείς (κι εσύ)



«Ρίξε μια ματιά στο Secret Caravan, θα σου αρέσει», μου είπε ο Πατέρας πριν από λίγες μέρες. Περιέργως, δεν είχε δίκιο, δεν μου άρεσε. Το ΛΑΤΡΕΨΑ! Κόλλησα τόσο πολύ που στην πρώτη επίσκεψη, δεν πρέπει να υπήρχε link που δεν είδα. 

Τι είναι; Μια συλλογή από επιλεγμένα αντικείμενα με έμφαση στο ταξίδι, νοητό και πραγματικό. Χειροποίητα πράγματα, φιλικά προς το περιβάλλον, κυρίως από ανεξάρτητους, μικρούς δημιουργούς και κατασκευαστές.

Αρχικά, ήταν η άψογη αισθητική του e-shop που με κέρδισε. Καθαρό, απλό, με φωτογραφίες που χαλαρώνουν το μάτι και το μυαλό.

Και ξεκίνησα την περιήγηση: φυσικά, τα πρώτα «κλικς» έπεσαν πάνω στις φωτογραφίες περί γαστρονομίας όπου ανακάλυψα μια ελκυστικότατη τάρτα σοκολάτας, μία σπιτική λεμονάδα όλο δροσερές υποσχέσεις και μπισκότα με κάρδαμο, συνταγές που μπήκαν αμέσως στη Τo-do λίστα μου.

Συνέχισα με το sectionPlay” όπου βρήκα μεταξύ άλλων –απίθανων παιχνιδιών- έναν φοβερό τεράστιο πόστερ για το δωμάτιο του Μικρού, με σχέδιο από ευρωπαϊκές πόλεις, το οποίο μπορεί να χρωματίσει ίδιος και να διακοσμήσει το δωμάτιό του. Τι φοβερή ιδέα!  

Ε, ήρθε η ώρα και για το “Travel”: μικροί, καλόγουστοι και ιδιαίτερα χρήσιμοι οδηγοί για όσους αρέσκονται να ζουν τα ταξίδια τους ως κάτοικοι και όχι ως τουρίστες της πόλης. Βρήκα οδηγό –μέγεθος πιστωτικής κάρτας- «Πώς να παραγγείλεις σε γαλλικό/ισπανικό/ιταλικό εστιατόριο», μία συλλογή με τους καλύτερους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείς την Λισαβόνα, μία λίστα με τις pub του Λονδίνου που οφείλεις να γνωρίζεις αλλά και τον τέλειο συμβουλάτορα για να ανακαλύψω την παλιά Νέα Υόρκη (όταν θα καταφέρω να πάω...).

Αλλά ακόμα κι όταν δεν είμαι με την βαλίτσα στο χέρι, βρήκα στο blog του Caravan την στήλη “Slow Weekend”, η οποία έχει κάθε φορά πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες προτάσεις για ταξίδια μέσω... ταμπλέτας. Απαραίτητη προϋπόθεση, μια βολική θέση στον καναπέ ή στην πολυθρόνα του μπαλκονιού και γεμάτη μπαταρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου