15.11.16

Εύκολες ιδέες για πάρτι (παιδικά και όχι μόνο)

Η καλύτερη ιδέα για ένα παιδικό πάρτι είναι… να μην γίνει (και διαβάστε εδώ το γιατί). Αν παρ’ όλα αυτά σκεφτείτε πως «το βλαστάρι μου κλείνει τα 4/6/7/18/27/45 και δεν θα το γιορτάσουμε;;;» τότε χρειάζεστε βοήθεια.

Καταρχάς, είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσετε με την ατάκα: «Δεν θα καλέσουμε πολύ κόσμο, εμείς κι εμείς».  Το δικό μας «εμείς κι εμείς» μάς έφερε 20 ενήλικες και καμιά 10αριά πιτσιρίκια, το σύνολο 30 στόματα.

Μην μου αγχώνεστε, υπάρχουν λύσεις που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε χρόνο αντιστρόφως ανάλογο του αποτελέσματος. Ιδού 4 προτάσεις, σχετικά γρήγορες, σχετικά εύκολες, σχετικά φθηνές αλλά -καθόλου σχετικά- πεντανόστιμες.

Καναπεδάκια με κοτοσαλάτα
Υλικά για 45-50 καναπεδάκια
Κοτοσαλάτα (δείτε τη συνταγή εδώ)
Έτοιμα καναπεδάκια (εγώ πήρα κάτι στρογγυλές βάσεις από σίκαλη τις οποίες βρήκα στον Βασιλόπουλο. Η συσκευασία είχε περίπου 25 τεμάχια και δεν στοίχιζε πάνω από 2,5 ευρώ.

Εκτέλεση
Παίρνω μια κουταλιά του γλυκού από την σαλάτα και την στρώνω ομοιόμορφα στο καναπεδάκι. Βάζω και μία κάπαρη από πάνω, τα στρώνω σε πιατέλα κι έτοιμα.




Πιτσάκια

Υλικά για 40 πιτσάκια

40 ατομικά πιτάκια σφολιάτας (υπάρχουν έτοιμα στο σούπερ μάρκετ σε συσκευασία των 16-20 τεμαχίων)
25 φέτες αλλαντικού της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ την γαλοπούλα) κομμένες σε τετραγωνάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
Σάλτσα ντομάτας (μπορείτε να πάρετε μία έτοιμη ή να φτιάξετε δική σας, η συνταγή εδώ)
300 γραμμ. τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας, τριμμένο

Εκτέλεση
Βάζω τα πιτάκια σε φόρμες για cup cakes. Ανακατεύω το αλλαντικό με την σάλτσα και τις πιπεριές και μοιράζω το μείγμα στις φόρμες. Σκεπάζω με μία χούφτα τυρί και ψήνω στις αντιστάσεις στους 200°C για 20’-25’.



Μίνι χοτ ντογκ με σπιτικό τυρένιο μπριός

Υλικά για 50 χοτ ντογκ
50 λουκανικάκια
Μουστάρδα
Μαγιονέζα ή κέτσαπ (προαιρετικά)
Χυμός από 1 λεμόνι
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο

Για τα μπριός
2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
3 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση
Μπριός: Βάζω όλα τα υλικά σε μπολ και ζυμώνω με τα χέρια. Μέσα σε λίγα λεπτά έχω μια μαλακή ζύμη. Φοράω γάντια μια χρήσης, ζυμώνω μπαλάκια και τα απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (να έχετε στο μυαλό σας ότι τα ψωμάκια θα φουσκώσουν κατά 50% -για να υπολογίζετε το πόσο μεγάλα ή μικρά τα θέλετε).

Με την βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφω με το χτυπημένο αβγό.

Ψήνω για περίπου 12-15’ στις αντιστάσεις στους 180°C. Τα αφήνω να κρυώσουν και τα κόβω στη μέση. Αλείφω στο ένα κομμάτι λίγη μουστάρδα και στο άλλο λίγη μαγιονέζα (προαιρετικά).



Λουκάνικα: Ανοίγω τα λουκάνικα στη μέση κατά μήκος χωρίς να τα κόψω τελείως. Βάζω στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω τα λουκάνικα και ανακατεύω συνεχώς για πέντε λεπτά. Σβήνω με το λεμόνι, τα βγάζω από την φωτιά και τα αφήνω τα κρυώσουν.

Σύνθεση: Μοιράζω τα λουκάνικα στα ψωμάκια και τα στερεώνω με μία οδοντογλυφίδα.



Σαλάτα ντάκος

Υλικά
10 παξιμαδάκια, χοντροσπασμένα
20 ντοματίνια, κομμένα στα 2 ή στα 3 (ανάλογα το μέγεθος)
3 αγγουράκια, καθαρισμένα και κομμένα
10 ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα τύπου Dirollo ή Philadephia
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

Εκτέλεση
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζω τα παξιμάδια και τα ραντίζω με ελαιόλαδο. Ρίχνω τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το κρεμμυδάκι, τις ελιές και το ξίδι. Λίγο πριν σερβίρω, συμπληρώνω με το τυρί και ανακατεύω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου