4.11.16

Καβουροσαλάτα με πλιγούρι: ένα ιδανικό, ελαφρύ πιάτο

Δεν είπαμε να βγείτε με την απόχη και να αρχίσετε να κυνηγάτε καβουράκια (στου γιαλού τα βοτσαλάκια). Μπορείτε εύκολα να βρείτε έτοιμο προς βρώση καβούρι στα σούπερ μάρκετ ή στα καταστήματα με ασιατικά προϊόντα (σίγουρα θα βρείτε στο Wok Shop, Ελαιών 35 – Κηφισιά).

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία σαλάτα που θα λατρέψετε.

Υλικά
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 φλιτζάνι καβούρι, βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι, βρασμένο
8-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 αγγουράκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος

Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με μέλι
Χυμός από ½ λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζω το πλιγούρι σε ένα μπολ, ρίχνω μέσα καυτό νερό ίσα να το σκεπάσει, το κλείνω με ένα πιάτο και το αφήνω να τραβήξει το νερό και να φουσκώσει για περίπου 20 λεπτά. Ανά διαστήματα το ανακατεύω. Σε περίπτωση που είναι ακόμα τραγανό, ρίχνω επιπλέον βραστό νερό, το αφήνω λίγο ακόμα και στη συνέχεια το σουρώνω.

Ρίχνω στη σαλατιέρα όλα τα υλικά, ανακατεύω καλά και αφήνω τη σαλάτα για μια ώρα στο ψυγείο.

-Μπορείτε να φτιάξετε την βινεγκρέτ ξεχωριστά και να την περιχύσετε ή να προσθέσετε τα υλικά της μαζί με τα υπόλοιπα. Εγώ προτιμώ την δεύτερη εκδοχή καθώς μου αφήνει λιγότερα άπλυτα σκεύη στην κουζίνα και το ίδιο αποτέλεσμα.


- ½ μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους ταιριάζει πολύ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου