17.3.16

Φασόλια μπαρμπούνια με ντοματίνια α λα Κίνγκσλεϊ Κομάν



Αναμφίβολα υπήρξε ο πρωταγωνιστής της χθεσινής αναμέτρησης μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Γιουβέντους. Κι επειδή αυτή η ήττα- αποκλεισμός της Γιούβε δεν χωνεύεται εύκολα, είπαμε να του χαρίσουμε την παρακάτω συνταγή με τα φασόλια (τα οποία ωστόσο ήταν ιδιαίτερα εύπεπτα).

Κατά τα άλλα, πρέπει να πω πως το συγκεκριμένο πιάτο υπήρξε η ευχάριστη έκπληξη στο σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, μιας και όχι μόνο άντεξε τον σκληρό ανταγωνισμό από το κοκκινιστό πιλάφι (συνταγή εδώ) και το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι (συνταγή εδώ) αλλά απέσπασε και ιδιαίτερα κολακευτικές συνταγές από το κοινό!

Υλικά

500 γρ. φασόλια μπαρμπούνια ξερά, μουλιασμένα στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
2-3 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάπρικα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζω τα φασόλια για περίπου 30 λεπτά και μόλις να αρχίσουν να μαλακώνουν, τα σουρώνω κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό.

Σε βαθύ τηγάνι, ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και την πιπεριά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα φασόλια και τα φέρνω μια βόλτα. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, συνεχίζω με τα ντοματίνια, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Συμπληρώνω με το νερό από τα φασόλια, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 45 λεπτά.

Κατά διαστήματα, ανακατεύω και τσεκάρω αν έχει αρκετά υγρά. Δεν βάζω από την αρχή πολύ νερό γιατί θα βγάλουν ζουμί και τα ντοματίνια.   

Μόλις τα φασόλια βράσουν αρκετά και δέσει η σάλτσα, σβήνω την φωτιά, ρίχνω τον μαϊντανό και το αφήνω σκεπασμένο.

Το σερβίρω –φυσικά!- με μπόλικη φέτα.

-Λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα του πάει πολύ
-Για πιο μερακλίδικα γούστα, προσθέστε στην αρχή (μαζί με το κρεμμύδι) ένα λουκάνικο της αρεσκείας σας, κομμένο σε λεπτές ροδέλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου