13.3.16

Κοκκινιστό πιλάφι με γαρίδες α λα Νταβίδ Φουστέρ

Λόγω ντέρμπι και λόγω χρώματος, βγάλαμε και το όνομα, καταλαβαίνετε...

Από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα αλλά και την υπολοιπη Σαρακοστή. Το μυστικό στη νοστιμιά είναι οι φρέσκες, όχι πολύ μικρές γαρίδες και η χρησιμοποίηση του ζωμού τους. 

Υλικά 
1 κιλό γαρίδες, μεσαίου μεγέθους
1 κονσέρβα ντομάτας, περασμένη από το μούλτι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Λίγο φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα πάπρικα γλυκιά
1/2 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, ζεματάω τις γαρίδες για 10'. Τις σουρώνω, κρατάω ένα ποτήρι από τον ζωμό και μόλις κρύωσουν τις καθαρίζω και τις βάζω στην άκρη.

Βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι και την πιπεριά για δύο λεπτά. Ρίχνω τις γαρίδες και τις φέρνω μια βόλτα να λαδωθούν. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αφαιρώ τις γαρίδες και προσθέτω την ντομάτα, τον ζωμό, το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύω, σκεπάζω και αφήνω τη σάλτσα να μαγειρευτεί έως ότου φύγουν τα πολλά υγρά. 

Στο μεταξύ βράζω το ρύζι και το αφήνω στην άκρη. Μόλις η σάλτσα μείνει με το λάδι της ρίχνω τις γαρίδες, τον άνηθο και το ρύζι, ανακατεύω και το αφήνω 10' να ενωθούν τα αρώματα. 

Εννοείται πως μπορείτε να παραλείψετε το ρύζι και να τις μετατρέψετε σε έναν εξαιρετικό μεζέ που θα σας συντροφεύσει έως το τέλος του καλοκαιριού. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρασί με ούζο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου