11.3.16

Tip: Τα τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Όταν ακούμε «τηγανητά καλαμαράκια» το μυαλό μας πάει σε αυτές τις χρυσοκίτρινες, τραγανές –απέξω- και ζουμερές –μέσα- ροδέλες που μοσχομυρίζουν ιώδιο κι όχι λαδίλα. Αυτές που λιώνουν στο στόμα και όχι σε εκείνες που νομίζεις ότι μασάς λάστιχο.



Πώς γίνεται αυτό; Με λίγα, απλά αλλά πολύ σημαντικά βήματα.

Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι να έχουμε φρέσκα καλαμαράκια. Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να μυρίζουν θάλασσα;

Αφού εξασφαλίσουμε αυτό (εμείς ευτυχώς με τον Μπαρμπουνάκη, το έχουμε σιγουράκι) ξεκινάμε:

-Κόβω τα καλαμαράκια σε ροδέλες  περίπου 2 εκ.

-Τα απλώνω και τα σκεπάζω σε χαρτί κουζίνας πιέζοντάς τα ελαφρώς ώστε να τα στεγνώσω όσο το δυνατόν καλύτερα.

-Τα αλατίζω και τα αλευρώνω τινάζοντάς τα ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι.

-Ζεσταίνω μπόλικο λάδι μέχρι να κάψει αρκετά, πριν όμως να αρχίσει να καπνίζει. Εγώ προτιμώ κάτι ελαφρύ, αλλά καλής ποιότητας π.χ. ηλιέλαιο. Το ελαιόλαδο μου φαίνεται πολύ βαρύ για τέτοιο τηγάνι.

-Ρίχνω μία δόση καλαμαράκια (δεν γεμίζω το τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα βράσουν) και τα τηγανίζω για 2’.
ΠΡΟΣΟΧΗ! όχι για ΠΕΡΙΠΟΥ 2 λεπτά, αλλά για ΑΚΡΙΒΩΣ 2 λεπτά.

-Τα βγάζω και τα αφήνω για λίγα λεπτά σε χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το περιττό λάδι.

-Συνεχίζω με τα υπόλοιπα καλαμαράκια.

-Σερβίρω με μπόλικο λεμόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου