16.2.16

Tip: Γλυκοπατάτες, το τέλειο συνοδευτικό



Είναι ένα από τα τελευταία γαστρονομικά μου κολλήματα. Τις έβαλα στον χειμωνιάτικο μουσακά (δείτε εδώ τη συνταγή) και ιδιαίτερα γλυκιά τους γεύση συνέβαλαν κατά πολύ στην επιτυχία του πιάτου. 


Μπορούν να συνοδεύσουν άψογα ένα ψητό κρέας, ή ακόμα και από μόνες τους μπορούν να αποτελέσουν μέρος τσιμπιματο-τραπεζώματος (ναι, δικός μου όρος, αλλά δε νομίζω πως χρειάζεται μεγάλη επεξήγηση, έτσι δεν είναι;).

Υλικά
5-6 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
½ φλ. Ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1-2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζω τις πατάτες για 10 λεπτά. Τις σουρώνω και τις απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα μαζί με το κρεμμύδι.

Ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω και ψήνω στο γκριλ για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

*Σύντομα αναμένεται να μπουν στη γάστρα με χοιρινό για το οποίο θα ενημερωθείτε άμεσα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου