15.2.16

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας (και αγάπης)


Ήταν ένα ωραίο, χαλαρό σαββατοκύριακο. Σε αυτό συνέβαλαν κυρίως τρία πράγματα: το γεγονός ότι τα παιδιά είχαν πάει από νωρίς του Σαββάτου στους παππούδες, η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (μην ξεχνιόμαστε) και το πρωινό που μου ήρθε στο κρεβάτι υπό τους ήχους του αγαπημένου μου Sugar των Maroon 5.






Κατά το απογευματάκι της Κυριακής, όταν τα τέκνα μας μαζεύτηκαν στο σπίτι, η καρέκλα μπήκε δίπλα στον πάγκο της κουζίνα, κίνηση που σημαίνει πως ήρθε η ώρα της δημιουργίας. Ο Μικρός ανέβηκε στην καρέκλα και περίμενε οδηγίες δίπλα στο μίξερ «Θα φτιάξουμε μπισκοτάκια του παππού*!» μου έλεγε κάθε τόσο όλο ενθουσιασμό.

Έβαλε τα υλικά, ζύμωσε, έπιασε πλάστη και φυσικά (δικαιωματικά) ήταν ο πρώτος που δοκίμασε.



Υλικά

500 γρ. αλεύρι μαλακό, μαζί με 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, κοσκινισμένα
250γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά
½ κ.γ. βανίλια
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
1 πακέτο με σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω την βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα.

Χαμηλώνω την ένταση και ρίχνω το αλεύρι. Μόλις το μείγμα «πάρει» το αλεύρι, ρίχνω τις σταγόνες σοκολάτας και τα φέρνω ακόμα μία βόλτα ώστε να ενσωματωθούν. Δεν ζυμώνω για πολύ ώρα γιατί αλλιώς θα σφίξει η ζύμη και τα μπισκότα θα βγουν πολύ σκληρά.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια αδειάζω την ζύμη, την ανοίγω με την βοήθεια του πλάστη σε πάχος 3-4 χιλ. και κόβω μπισκότα με κουπ πατ ή με ένα ποτήρι. Απλώνω τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνω για 20 λεπτά στους 180°C στις αντιστάσεις.



-Τα μπισκότα δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γιατί μετά ξεραίνονται και στεγνώνουν. 

* Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι του μπαμπά/παππού ζαχαροπλάστη και αποτελούν την επίσημη έναρξη δημιουργίας γλυκών στην κουζίνα μας. Το πολύτιμο βιβλιαράκι με τις συνταγές του πέρασε πια στα χέρια μου, μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και φυσικά θα το μοιράζομαι μαζί σας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου