18.2.16

«Θα σε κάνω βασίλισσα» μου είπε (και το εννοούσε)


«Απόψε θα σε κάνω βασίλισσα», μου είπε χθες ο Πατέρας και σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες, εγώ φαντάστηκα πως το υπονοούμενο αφορούσε το ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Ρόμα. «Αφού δεν παίζει η Μπάρτσα, δεν πάμε καμιά βόλτα;». Γιατί να πω όχι;

Το πρόγραμμα, λοιπόν, δεν συμπεριελάμβανε το τρίπτυχο πίτσα-μπίρα-μπάλα στον καναπέ, αλλά το κρασί-τυρί-σαλάμι στο νεοεισερχόμενο wine bar «Θα σε κάνω βασίλισσα».  

«Επιτέλους έχουν αρχίσει και φτιάχνουν όμορφα μαγαζιά στην Αθήνα. Μάλλον θα ζήλεψαν από την Θεσσαλονίκη», ήταν η σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό μόλις καθίσαμε στο μπαρ και έριξα την πρώτη, ερευνητική ματιά. 



Μετά είδαμε τον κατάλογο με τα κρασιά και απορήσαμε: οι τιμές ξεκινούν από 2,5 ευρώ το ποτήρι, οι περισσότερες μένουν στα 3 – 3,5 ευρώ και λίγες φτάνουν  τα 5 ευρώ (Α! υπάρχει και ένα των 10 ευρώ αλλά είναι σαμπάνια...).  

«Έχετε πολύ καλές τιμές», είπε ο Πατέρας στον Δημήτρη Λίτινα (ένας εκ των ιδιοκτητών, ναι εκεί οι ιδιοκτήτες δεν κυκλοφορούν με πούρα αλλά με μαχαίρια!) ο οποίος εκείνη την στιγμή έκοβε με θρησκευτική ευλάβεια στο μπαρ κάτι νόστιμα τυράκια -που τιμήσαμε δεόντως λίγα λεπτά αργότερα (ο άλλος συνιδιοκτήτης είναι ο Kirios Criton).

-Είναι γιατί θέλουμε να έρχεστε και να ευχαριστιέστε, μας απάντησε με ένα διακριτικό χαμόγελο ικανοποίησης.

«Μ΄αρέσει πολύ αυτό το μέρος» είπα στον Πατέρα κατά την διάρκεια του πρώτου Il Nostro Negroamaro Primitivo. Στο Cocoon Zinfandel το αποφάσισα «Αποκτήσαμε νέο στέκι» του δήλωσα και φυσικά είχε όλους τους λόγους να συμφωνήσει  μαζί μου. Άλλωστε, πρέπει να ξαναπάμε σύντομα, γιατί αυτά τα πιάτα που περνούσαν από δίπλα μας, φαίνονταν πολύ ενδιαφέροντα.

Όταν μεταμορφώνεις μια αποθήκη του 1932, σε ένα από τα πιο όμορφα μπαρ της Αθήνας, κρατώντας ως κύριο χαρακτηριστικό της διακόσμησης το παρελθόν του χώρου και προσφέρεις (κυριολεκτικά, όχι δήθεν και «να χαμε να λέγαμε») εκλεκτά κρασιά, ουίσκι, ρούμι και αποστάγματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, χωρίς να ζητάς για αντίτιμο το πορτοφόλι, την πιστωτική και τα ψιλά του πελάτη, τότε ναι, έχεις κάνει καλή δουλειά

Και δεν γνωρίζω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους όταν αποφάσισαν το όνομα του μαγαζιού,  αλλά και μόνο για την αίσθηση που σου αφήνει φεύγοντας από εκεί, είναι πολύ εύστοχος. 



Tip: Όταν το μαγαζί προσφέρεται, να προτιμάτε την μπάρα κι όχι τραπέζι. Γιατί εκεί χτυπάει πάντα η καρδιά του.

Βέροιας 13 και Ιερά Οδός 64

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου