Αν η ζωή σου δίνει ρύζι, φτιάξε ρυζοσαλάτες!
Η ζέστη μπορεί να σου κόβει την όρεξη για μαγείρεμα αλλά δεν σου και την όρεξη... γενικώς! Γι' αυτό η λύση είναι εύκολα, γρήγορα πιάτα με την λιγότερη δυνατή παραμονή δίπλα σε οικιακές συσκευές. Το ρύζι είναι η τέλεια βάση για πολλών ειδών σαλάτες με πλεονεκτήματα που μετράνε: υδατάνθρακας που σου δίνει ενέργεια, σε χορταίνει, δεν σε βαραίνει και αφομοιώνεται καλύτερα από π.χ. τις πατάτες.
Και αφού θα την φάμε που θα την φάμε την τηγανητή πατάτα στο ταβερνάκι (προσωπικά, δεν βλέπω την ώρα), μέχρι τότε ας κρατήσουμε τις ισορροπίες για να μην έχουμε και τύψεις -λέμε τώρα.
Ρυζοσαλάτα με καβούρι, αβοκάντο και σος γιαουρτιού
Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό, βρασμένο σε νερό με έναν κύβο λαχανικών (προαιρετικά, δίνει όμως εξαιρετική γεύση)
1 φλιτζάνι ψίχα καβουριού, ψιλοκομμένη
1/2 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
1 χούφτα άνηθος, ψιλοκομμένος
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, βρασμένο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε ψιλοκομμένη πιπεριά, αγγουράκι (καλύτερα χωρίς να σπόρια ώστε να μην βγάλει νερό)ή ακόμα και ωμό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
Για την σος
2 κουταλιές της σούπας (γεμάτες) γιαούρτι, στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Προαιρετικά λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ρίχνω όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα βαθύ μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, μικρότερο, ανακατεύω τα υλικά για την σως και μόλις έχω ένα ομοιογενές μείγμα, το προσθέτω στη σαλάτα. Ανακατεύω καλά και την αφήνω για λίγο στο ψυγείο.
Ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σος μουστάρδας
Μία -σαφώς- πιο ελαφριά εκδοχή της παραπάνω σαλάτας, η οποία δημιουργήθηκε απλώς και μόνο επειδή είχε περισσέψει περισσότερο ρύζι απ' όσο υπολόγιζα. Πάντως δεν πήγε άδικα...
Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι, βρασμένο
10 ντοματίνια, ψιλοκομμένα (ή μία ντομάτα)
2 αγγουράκια, κομμένα σε κυβάκια (χωρίς τα σποράκια)
1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι, βρασμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 χούφτα άνηθος, ψιλοκομμένος
(Επίσης μπορείτε να προσθέσετε ό,τι λαχανικό σας κάνει κέφι)
Για την σος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
Η εκτέλεση είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη.
Για πιο προσεγμένη εμφάνιση στο σερβίρισμα, χρησιμοποιήστε κουπ πατ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου