To ρυζόγαλο που όλοι αγαπήσαμε
Δεν γνωρίζω άνθρωπο που δεν αγαπάει το ρυζόγαλο, που δεν έχει μεγαλώσει με σπιτικό ρυζόγαλο, που λέει: "ρυζόγαλο; μπαααα, άσε δεν θέλω".
Στο σπίτι μας πάντως, δεν υπάρχει αυτή η ατάκα.
Στο πρωινό, στο δεκατιανό, στο απογευματινό.
Μεταξύ μας, υπάρχουν φορές που αντί για μεσημεριανό, προτιμώ ένα μπολ γεμάτο δροσερό ρυζόγαλο τίγκα στην κανέλα!
Υλικά
1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
½ φλιτζάνι ρύζι
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Κρατάω ξεχωριστά 1 φλιτζάνι γάλα και διαλύω σε αυτό το άνθος
αραβοσίτου.
Βράζω το ρύζι σε 3 φλιτζάνια νερό σε μεσαία φωτιά για
περίπου 20 λεπτά (προσέχουμε μην εξατμιστεί το νερό και καεί το ρύζι. Δεν έχει συμβεί
σε μένα, σε μια γνωστή μου…).
Προσθέτω το γάλα, το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη
και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Μόλις πήξει το ρυζόγαλο, αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη
βανίλια, ανακατεύω, σκεπάζω με το καπάκι και το αφήνω για 10 λεπτά να κρυώσει
ελαφρώς.
Μοιράζω σε μπολάκια, πασπαλίζω με κανέλα και μόλις κρυώσουν
εντελώς τα βάζω στο ψυγείο.
Εντάξει, αφήνω ένα έξω για δοκιμή…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου