10.7.18

10 πράγματα που κάνω όταν τα παιδιά λείπουν σε διακοπές



Τις τελευταίες ημέρες, το σπίτι χαρακτηρίζεται από μία ασυνήθιστη έως και περίεργη -τη λες- ησυχία. Μα φυσικά! Τα παιδιά λείπουν!



Σκεφτήκαμε με τον Πατέρα πως όταν εμείς ήμασταν μικρά, ξεκινούσαμε διακοπές από 1η Ιουνίου. Εγώ δε, χωρίς να έχουν κλείσει ακόμα τα σχολεία, τα μάζευα, πήγαινα στο Μαρμάρι και άφηνα την μαμά να παραλάβει το "ενδεικτικό" μου.

Γι' αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο κι εμείς για τα βλαστάρια μας. Στείλαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σε πρόωρες διακοπές και τους βάλαμε στις βαλίτσες από ένα εγγόνι σε κάθε ζευγάρι. Δίκαια πράγματα!

Και τώρα (ξανα)ανακαλύπτω όλα όσα μπορώ να κάνω όταν δεν με τρέχει το ωράριο της μαμάς:

1. Μπορώ να πάω στο σούπερ μάρκετ Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΩ. Όχι αμέσως μετά τη δουλειά, όχι αμέσως μετά την προπόνηση για να προλάβω να πάω σπίτι, όχι το απόγευμα μαζί με τα παιδιά (και ό,τι συνεπάγεται αυτό). Ο,ΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΩ.

2. Μπορώ να πάω στο κομμωτήριο χωρίς πρώτα να έχω στήσει logistics πολυεθνικής για να τα καταφέρω, όπερ σημαίνει να πάρω τα παιδιά από το σχολείο, να τα πάω στη γιαγιά, να πάω να βάψω μαλλί, να γυρίσω να πάρω τα παιδιά, να τα πάω όπου είναι να τα πάω κλπ. κλπ.

3. Μπορώ να βγω όποιο βράδυ καθημερινής θέλω, χωρίς τα προαναφερθέντα logistics. Το ότι πέφτω και κοιμάμαι κάθε βράδυ από τις 9 είναι άσχετο. Παρ' όλα αυτά, έχω τη δυνατότητα να βγω. Απλώς δεν θέλω!

4. Μπορώ να καθίσω στον καναπέ από νωρίς (και να κοιμηθώ στις 9, τα είπαμε αυτά) με πρόγραμμα που δεν έχει (κυνήγα για) μπάνιο, φτιάξε γάλα, (κυνήγα για) δόντια, (κυνήγα για) ύπνο.

5. Μπορώ να κοιμηθώ τα σαββατοκύριακα έως την Δευτέρα το πρωί.

6. Μπορώ να έχω ξεχάσει κάτι με το που θα μπω στο σπίτι και να ξαναφύγω αμέσως για να το κάνω. Όσοι δεν έχετε παιδιά και απορείτε, ρωτήστε κάποιον που έχει πόσο επίπονο είναι αυτό το "μπαίνω-βγαίνω από το σπίτι" με δύο μικρά παραδίπλα.

7. Μπορώ να φάω οτιδήποτε χωρίς διακοπή τύπου "τι είναι αυτό; θέλω κι εγώ. Είπα δεν θέλω πριν αλλά άλλαξα γνώμη. Όχι τώρα δεν το θέλω, φάτο εσύ. Τι είναι αυτό θέλω κι εγώ. Ναι, είπα δεν θέλω αλλά τώρα θέλω..." κλπ. κλπ.

8. Μπορώ να έχω τον απόλυτο έλεγχο του τηλεκοντρόλ, του κινητού, του tablet, της τηλεόρασης και γενικά όλων των συσκευών του σπιτιού και του αυτοκινήτου.

9. Μπορώ να πηγαίνω κάθε τόσο στα δωμάτιά τους και να αισθάνομαι την μυρωδιά τους.

10. Μπορώ να μην βλέπω την ώρα να τα ξαναδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου