7.3.18

Ρύζι με κινόα και ψητά λαχανικά, α λα Μιχάλης Μπακάκης




Και ελαφριά -αλλά χορταστική- σαλάτα, και συνοδευτικό κρέατος, και πρώτο πιάτο και κύριο! Και υγιεινό, και πεντανόστιμο, και θρεπτικό, και καθόλου βαρετό.


Ε, τι άλλο να ζητάς δηλαδή. Το μόνο που δεν κάνει, είναι να ετοιμάζεται μόνο του. Αλλά είναι τόσο απλό και εύκολο που δεν σε νοιάζει καθόλου.

Υλικά

Για τα λαχανικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγη πάπρικα γλυκιά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμ. κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε τετράγωνα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 κρεμμύδι ξερό, καθαρισμένο και χοντροκομμένο ή 2-3 φρέσκα ψιλοκομμένα
1-2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους, όπως η κολοκύθα

Για το ντρέσινγκ
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
χυμός από 1 λεμόνι
χυμός από 1/2 μανταρίνι

Για τη σαλάτα
2 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι μπασμάτι
1 φλιτζάνι βρασμένη κινόα

Εκτέλεση
Απλώνω όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ραντίζω με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και ανακατεύω καλά με τα χέρια.

Ψήνω τα λαχανικά για 20 λεπτά στο γκριλ, στο μεσαίο ράφι για να μην "αρπάξουν".

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζω και τα ρίχνω σε μια μεγάλη σαλατιέρα μαζί με το ρύζι, την κινόα και τα υλικά του ντρέσινγκ. Ανακατεύω καλά και είναι έτοιμο.

Καλύτερα να τρώγεται ελαφρώς ζεστό ώστε να αναδεικνύονται περισσότερο οι γεύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου