26.2.18

Ταρτάρ: Κι αν είμαι raw, μη με φοβάσαι



Το ταρτάρ είναι η πιο αγνή, αυθεντική και ωμή (κυριολεκτικά και μεταφορικά) γεύση του κρέατος. Και συγνώμη, αλλά όταν λέω ταρτάρ χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις, εννοώ μοσχάρι. Ειδάλλως θα έλεγα ταρτάρ σολομού, ταρτάρ μπαρμπουνιού, ταρτάρ και δεν συμμαζεύεται.


Μη σας ψαρώνει και μη σας τρομάζει. Δεν είναι καθόλου δύσκολο και καθόλου περίπλοκο. Για το καλό ταρτάρ χρειάζεστε μόνο δύο σημαντικά πράγματα: ένα καλό κομμάτι κρέατος -φιλέτο- και ένα καλό μαχαίρι. Όλα τα άλλα είναι δευτερευούσης σημασίας.


Υλικά για 3 άτομα (ή για 4 ανάλογα με το πόσο γενναιόδωροι είστε)
400 γρ. φιλέτο από νεαρό μοσχάρι (κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά αξίζει!)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
1 κουτάλι του γλυκού άνηθος ή σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας worcestershire sauce
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζω όλα τα υλικά, εκτός από το κρέας, στο multi και τα χτυπάω μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.

Στεγνώνω καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας και με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι το κόβω σε λεπτές λωρίδες και κατόπιν και μικρά κομματάκια.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνω το κρέας και το μείγμα μυρωδικών και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι. Σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το αφήνω για 1/2 ώρα στο ψυγείο. Μια μικρή φόρμα, θα με βοηθήσει να το σερβίρω καλύτερα στο πιάτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου