23.2.18

Οικογενειακό Διπλό: «Μαμά, μόλις η ΑΕΚ βάλει γκολ, ξύπνα με!»




Ημίχρονο αγώνα Ντιναμό Κιέβου ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, 0-0. Κατ' εξαίρεση του γενικού κανόνα που θέλει τα μικρά να πέφτουν για ύπνο στις 8, ο Ανδρέας έχει μείνει στο σαλόνι έως τις 9 παρά, για να δει το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.

Μαμά: Ανδρέα, ώρα να πάμε για ύπνο.
Ανδρέας: Όχι!!! (με πολύ παράπονο)
Μαμά: Πήγαινε και μόλις (όχι «αν», «μόλις») βάλει γκολ η ΑΕΚ, θα έρθω να σε ξυπνήσω, είπα στον μικρό και εκείνος με βαριά καρδιά πήρε την άγουσα για τα δικά του αποδυτήρια.

Δυστυχώς δεν τον ξύπνησα. Τον άφησα να κοιμηθεί μέχρι το πρωί και να ξυπνήσει με την πρώτη του έγνοια: «Μπαμπά τι έκανε χθες η ΑΕΚ;».

-Θα του πω τη μισή αλήθεια, ότι η ΑΕΚ ήρθε 0-0, μου είχε υποσχεθεί αποβραδίς ο Στέλιος πριν προλάβω να του το ζητήσω.
-Καλύτερα. Άντε τώρα να του εξηγήσεις, γιατί αποκλείστηκε η ΑΕΚ αφού δεν έχει χάσει. Δεν θα το καταλάβει, έψαχνα για δικαιολογίες.
-Μωρέ, μια χαρά θα το καταλάβει, αλλά άστο. Ας μην «μπει» από τώρα στα δύσκολα. Άστον τώρα που χαίρεται.

Κοιμήθηκα με την παρηγοριά ότι τουλάχιστον ο μικρός δεν είδε τον Μασούντ να χάνει το άχαστο (όπως το χαρακτηρίσαμε όλοι εμείς που το βλέπαμε από τον καναπέ και δεν παίζαμε στους -10). Και έβαλα άλλη μία εικόνα στον φάκελο «Όχι ρε! Πώς το έχασες αυτό;». Στη 2η θέση της κατάταξης όμως. Πρώτη-πρώτη –και δεν την βλέπω να φεύγει ποτέ από εκεί-  η εικόνα του Ντέμη να μην βάζει τη μπάλα στα δίχτυα της Λοκομοτίβ Μόσχας.

Για την ιστορία, ο Ανδρέας πριν καν ανοίξει τα μάτια του το πρωί, πήγε στον πατέρα του να τον ρωτήσει για το τελικό αποτέλεσμα. Ο Στέλιος -μετά από επιμονή του γιου του- προσπάθησε πολύ διακριτικά να του εξηγήσει τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ ώστε να καταλάβει γιατί η ΑΕΚ δεν θα συνεχίσει και δεν θα πάρει το Κύπελλο Europa (γιατί για τον Ανδρέα, η ομάδα δεν πήγαινε για τίποτα λιγότερο).

Εντάξει, δεν ξεκίνησε και με τον ιδανικότερο τρόπο η μέρα του, αλλά όπως του είπε και ο πατέρας του: "Στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα ο καλύτερος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου