10.2.18

Γιατί ξαναλάτρεψα το γάλα



Όλα ξεκίνησαν μία (όπως όλα έδειχναν) συνηθισμένη μέρα στο ραδιόφωνο. Ένας ακροατής της εκπομπής και συνεργάτης μιας γαλακτοκομικής εταιρίας, είπε μια μέρα να μας κεράσει πρωινό από τα προϊόντα τους. Καθόλου δεν μας χάλασε που ξεκινήσαμε τη μέρα μας με μαμαδίστικο ρυζόγαλο, κρέμες βανίλιας και σοκολάτας. Το γάλα ωστόσο, το πήρα στο σπίτι.

Μετά από μέρα με ξύπνημα στις 05.30 το πρωί, εκπομπή, προπόνηση στο γυμναστήριο, προπόνηση με τα παιδιά, μαγείρεμα, μάζεμα σπιτιού και ό,τι άλλο προέκτυπε γύρω γύρω, το μόνο που ήθελα στο τέλος της βραδιάς ήταν να γίνω ένα με τον καναπέ. Λίγο πριν κάνω την επιθυμία μου πράξη, ανοίγω το ψυγείο και βλέπω το γάλα. "Δεν βάζω μια ζεστή κούπα να χαλαρώσω;", είπα κι έβαλα.

Αλλά δεν ήπια ένα ποτήρι γάλα. Ήπια το καλύτερο γάλα χαμηλής παστερίωσης που έχω δοκιμάσει ποτέ μου. Το πιο γεμάτο, σχεδόν κρεμώδες (παρότι χαμηλών λιπαρών) και εύγευστο γάλα που έχω πιει. Μάλιστα, μου έκανε τόσο εντύπωση το γεμάτο "σώμα" του που διπλοτσέκαρα την ετικέτα μέχρι να βεβαιωθώ ότι αυτό που βρίσκεται στην κούπα μου είναι light! Δεν έχει ίχνος "γαλατίλας" και με τίποτα δεν σου δίνει την εντύπωση του "νερουλιασμένου" όπως άλλα ελαφριά γάλατα.

Ψάχνοντας λίγο την προέλευση των προϊόντων, έμαθα ότι συσκευάζονται σε μια υπερσύγχρονη μονάδα λίγο έξω από την Αθήνα με τα ζώα να τρέφονται με φυσικές τροφές αλλά και να βόσκουν ελεύθερα σε φυσικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια, ο τέλειος συνδυασμός παράδοσης και τεχνολογίας.

Αλλά δεν είμαι η μόνη που έχει δείξει την προτίμησή της στην συγκεκριμένη εταιρία. Τα πιτσιρίκια έχουν ξετρελαθεί με το ρυζόγαλο και τις φρέσκιες κρέμες που "παίζουν" εναλλάξ στα απογευματινά τους γεύματα. Μια μέρα πήγαμε με τον Πατέρα να φάμε μια κρέμα σοκολάτας και μόνο επανάσταση που δεν έκαναν "αυτά είναι δικά μας! να φάτε τα δικά σας!" και άλλα τέτοια ευγενικά...



Όταν ένα προϊόν είναι καλό, αναγνωρίζεις την αξία του και επαινείς την ποιότητά του.
Όταν όμως, ένα προϊόν σε κάνει να αλλάξεις τις συνήθειές σου, το καθημερινό τελετουργικό σου και να τα προσαρμόσεις όλα επάνω του, τότε σίγουρα θα πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.

Αυτό μου συνέβη με το γάλα από το "Αγρόκτημα: Το Εκλεκτό" που αποτελεί πλέον το μόνιμό μου κλείσιμο της ημέρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου