26.1.18

Κοτόπουλο+τυρί+αβγά=πρωινό/μεσημεριανό/βραδινό


Ανοίγω το ψυγείο και βρίσκω στο δεύτερο ράφι μισό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου. Είχε περισσέψει από την κοτόσουπα που έφτιαξα προχθές και η αρχική του αποστολή ήταν να μπει σε μια πράσινη σαλάτα, αλλά το ξέχασα και τώρα που έμεινε δύο μέρες δεν μου φαίνεται καθόλου ελκυστική ιδέα. Και τι κάνω;

Οπότε γυρνάω το σύστημα και πάω για φουλ επίθεση: το ψιλοκόβω, το ανακατεύω με τρία διαφορετικά τυριά, λίγα αβγά και το ψήνω στον φούρνο. Αυτό που βγαίνει τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας: δυναμωτικό πρωινό (ή brunch, ό,τι πρέπει για σαββατοκύριακο), χορταστικό μεσημεριανό, ελαφρύ βραδινό (συνοδεύεται εύκολα με ένα ποτήρι κρασί).

Αν έχετε ξεμείνει από ιδέες, αυτή θα σας φτιάξει το σουκού και δεν θα σας κρατήσει με τις ώρες στην κουζίνα.

Υλικά
½ φιλέτο στήθος κοτόπουλου, βρασμένο και ψιλοκομμένο
5 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
200 γραμμ. Ανθότυρο, τριμμένο
200 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπάρα
Λίγη πάπρικα καπνιστή
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
6-7 ντοματίνια
Λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους

Εκτέλεση

Ανακατεύω όλα τα υλικά (εκτός από τα ντοματίνια και το λάδι) μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείφω με λάδι ένα στρογγυλό ταψάκι, μία ταρτιέρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζω το μείγμα.

Μοιράζω τα ντοματίνια ισομετρικά στην επιφάνεια της τάρτας και ψήνω για περίπου 40 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180°C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου