17.1.18

Μανιταρόσουπα με λάδι μαύρης τρούφας α λα Κιλιάν Εμπαπέ


Μεσημέρι παραμονής Πρωτοχρονιάς κρατήσαμε την φρέσκια -μόλις δύο χρόνια- παράδοση και κατεβήκαμε στο Athens Food Market στην πλατεία Κοτζιά.

Εκεί, μερικά από τα πιο καλά και φημισμένα εστιατόρια στήνουν τη δική τους καντίνα και μαγειρεύουν σε street food style πιάτα από το -αλλά και εκτός του- μενού τους (αυτό, σε περίπτωση που το χάσατε, για να πάτε του χρόνου).

Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν εξαιρετικό και δεν το λέω μόνο εγώ, το επιβεβαίωσαν και τα μικρά που "καθάρισαν" τα πάντα. Συμπεριλαμβανομένης και μιας μανιταρόσουπας με λάδι τρούφας από την καντίνα του Polly Maggoo.

Αυτή η μανιταρόσουπα μου είχε μείνει άχτι από... πέρσι γι' αυτό και αποφάσισα να πειραματιστώ με την δική μου εκδοχή, καθώς δεν το είχα τολμήσει ποτέ έως τώρα. 

Η δοκιμή κατέληξε σε θρίαμβο μιας και όλα τα μέλη της οικογένειας την ενέκριναν ομόφωνα. Και είπαμε, τα κριτήρια ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, μετά το προηγούμενο μέτρο σύγκρισης...

Υλικά
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό πακέτο μανιτάρια shimeji
1 πακέτο λευκά μανιτάρια
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κύβοι λαχανικών, διαλυμένοι σε 1 λίτρο καυτό νερό
100 ml κρέμα γάλακτος light
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα γυρίζω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν για περίπου 6-7 λεπτά.

Περιχύνω με το ζωμό και αφήνω τα μανιτάρια να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Σβήνω τη φωτιά, βγάζω από το μάτι την κατσαρόλα και αλέθω τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή την περνάω λίγη-λίγη στο multi, μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και ανακατεύω.

Για πιο απαλή υφή, περνάω τη σούπα από λεπτό σουρωτήρι (Θέλει υπομονή και κυρίως να είναι απασχολημένα τα πιτσιρίκια για να την φέρετε εις πέρας)

Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω 3-4 σταγόνες από λάδι μαύρης τρούφας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου