13.1.18

Κατσικάκι καραμελωμένο στη λαδόκολλα από τη Λίλα Κουντουριώτη



Συχνά πυκνά με τη Λίλα ανταλλάσσουμε μηνύματα που αφορούν κυρίως το φαγητό, παρά τα πολλά άλλα επαγγελματικά -και όχι μόνο- κοινά μας. Η τελευταία μας επικοινωνία είχε να κάνει με το παρακάτω κατσικάκι που είδα -μέσω Instagram- να ετοιμάζει και σχεδόν με πήραν οι μυρωδιές. "Στείλε συνταγή και φωτό! Σε κάνω επίτιμη Mummy Loves Foodballer!". Μέσα σε δέκα λεπτά τα είχα όλα -επαγγελματίας η κοπέλα λέμε, όχι αστεία).



Ιδού λοιπόν το κατσικάκι της Λίλας για το αυριανό τραπέζι σας!

Υλικά
1 μπούτι από κατσικάκι γάλακτος, ξεκοκαλισμένο (ζητήστε το από τον κρεοπώλη και θα σας το φτιάξει εκείνος)
2 κύβους λαχανικών
1 μικρή κούπα ελαιόλαδο
1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη ή λίγο ξερό (προαιρετικά)

Για το καραμέλωμα
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Χτυπάω στο μούλτι τους κύβους με το λάδι και απλώνω το μείγμα σε όλο το μπουτάκι. Προσθέτω δενδρολίβανο, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο.

Τυλίγω προσεκτικά (να μην φύγουν τα ζουμιά) το μπουτάκι σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο και το αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες -ιδανικά όλο το βράδυ.

Όπως είναι τυλιγμένο, το μεταφέρω σε ταψί και το ψήνω για 2 με 2 1/2 ώρες στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Κατόπιν ζεσταίνω σε μπρίκι το μέλι, τη ζάχαρη και λίγο ζουμάκι από το κρέας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρει μια βράση.

Ανοίγω το κρέας από πάνω και περιχύνω το μισό μείγμα.

Ψήνω για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς μόνο με την πάνω αντίσταση, βγάζω, ρίχνω και το υπόλοιπο μείγμα, ψήνω για άλλα 10 λεπτά και καλή όρεξη!



*Η Λίλα Κουντουριώτη είναι δημοσιογράφος και παρουσιάστρια εκπομπών στα αθλητικά κανάλια Novasports.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου