Δεν ξέρω πώς, αλλά σχεδόν πάντα κάνω λάθος στο μοίρασμα των
φύλλων της πίτας και μου περισσεύουν 2-3 φύλλα.
Κι επειδή έχω κι εγώ λίγο από το σύνδρομο της μάνας «κρίμα-είναι-να-τα-πετάξω»
εφευρίσκω τρόπους να εντυπωσιάζω την οικογένεια.
Τελευταία έμπνευση ήρθε μετά το φούρνισμα μιας τυρόπιτας
όπου έμειναν και με κοίταζαν στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα κρούστας. Δεν πτοήθηκα: άπλωσα στο ένα φύλλο
φέτες μοτσαρέλλας και καπνιστού ζαμπόν, από πάνω το δεύτερο φύλλο και ξανά
μοτσαρέλλα-καπνιστό ζαμπόν.
Τα τύλιξα σε ρολό από την φαρδιά πλευρά και τα έκοψα σε ρολάκια
περίπου 2-3 εκατ. Τα τοποθέτησα όρθια σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος το οποίο
είχα στρώσει με λαδόκολλα.
Άλειμμα με χτυπημένο αβγό και ψήσιμο για 25-30 λεπτά στον
φούρνο.
Τέλειο μεζεδάκι για βράδυ.
ΥΓ: Και σκέτο τυρί να έχετε, ακόμα και τριμμένο, μια χαρά είναι. Αν δε, έχει περισσέψει και λίγη σάλτσα ακόμα καλύτερα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου