1.12.17

Έκανες πίτα και σου περίσσεψαν δύο φύλλα; Τέλεια! Φτιάξε και ρολάκια με ζαμπόν και μοτσαρέλλα.


Δεν ξέρω πώς, αλλά σχεδόν πάντα κάνω λάθος στο μοίρασμα των φύλλων της πίτας και μου περισσεύουν 2-3 φύλλα.

Κι επειδή έχω κι εγώ λίγο από το σύνδρομο της μάνας «κρίμα-είναι-να-τα-πετάξω» εφευρίσκω τρόπους να εντυπωσιάζω την οικογένεια.

Τελευταία έμπνευση ήρθε μετά το φούρνισμα μιας τυρόπιτας όπου έμειναν και με κοίταζαν στον πάγκο της κουζίνας 2 φύλλα κρούστας. Δεν πτοήθηκα: άπλωσα στο ένα φύλλο φέτες μοτσαρέλλας και καπνιστού ζαμπόν, από πάνω το δεύτερο φύλλο και ξανά μοτσαρέλλα-καπνιστό ζαμπόν.

Τα τύλιξα σε ρολό από την φαρδιά πλευρά και τα έκοψα σε ρολάκια περίπου 2-3 εκατ. Τα τοποθέτησα όρθια σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος το οποίο είχα στρώσει με λαδόκολλα.

Άλειμμα με χτυπημένο αβγό και ψήσιμο για 25-30 λεπτά στον φούρνο.

Τέλειο μεζεδάκι για βράδυ. 

ΥΓ: Και σκέτο τυρί να έχετε, ακόμα και τριμμένο, μια χαρά είναι. Αν δε, έχει περισσέψει και λίγη σάλτσα ακόμα καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου