30.11.17

Θυμάστε εκείνους τους αφράτους κεφτέδες; Μόλις έγιναν καλύτεροι!


Δεν χρειάστηκαν πολλά. Μόνο μία απλή, λιτή, ταπεινή αλλά αρωματικότατη σάλτσα που έδωσαν στα κεφτεδάκια μου άλλη διάσταση.


Για τα κεφτεδάκια, πατήστε εδώ.

Για τη σάλτσα
Υλικά
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 ντομάτες ή ένα κεσεδάκι ντοματίνια, περασμένα από το μούλτι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, γλυκιά

Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια. Σβήνω με το κρασί μετά από 1 λεπτό προσθέτω τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύω.

Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνω τα μυρωδικά, φρέσκα και αποξηραμένα, ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει για 20-30 λεπτά.

Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτω τα κεφτεδάκια και τα αφήνω για ακόμα 10 λεπτά.

Tip: λίγη τριμμένη φέτα ή κομμένη σε κύβους λίγο πριν το αποσύρεται από τη φωτιά, θα το απογειώσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου