27.11.17

Αυτός (θα) είναι ο πιο αφράτος κεφτές που έχεις φάει


Ένα τόσο δα μικρό πραγματάκι όπως είναι ο κεφτές, μπορεί να σε παιδέψει πάραααα πολύ. Να μουλαρώσει δηλαδή και να μην γίνεται αφράτος και μαλακός με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

Και όταν βρέθηκα σε μια τέτοια θέση κι εγώ, τι έκανα; Αυτό που κάναμε όλες μας πριν ανακαλυφθεί το Google: ρώτησα τη μάνα μου, της οποίας οι κεφτέδες απλά δεν παίζονται.


Όπως καταλαβαίνετε, η παρακάτω συνταγή είναι εντελώς... κλεψιμέικη, αλλά της μαμάς μου η συνταγή είναι δυο φορές συνταγή μου!

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από λάπα
1 κρεμμύδι, περασμένο στο μούλτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κριθαροκουλούρα, μουσκεμένη σε νερό
1 χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη, ξερή
1 αβγό

Εκτέλεση
Στύβω καλά την κριθαροκουλούρα, την τρίβω σε ψίχουλα με το χέρι και τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνω μέχρι να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για καμιά ώρα.

Παίρνω λίγο λίγο τον κιμά και πλάθω κεφτεδάκια όσο είναι ένα μπαλάκι του γκολφ. Αν δεν έχετε παίξει ποτέ γκολφ, υπολογίστε όσο είναι ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ. Αν δεν έχετε παίξει ούτε πινγκ πονγκ, είναι καιρός να ασχοληθείτε με κανένα άθλημα. Τέλος πάντων υπολογίστε τόσο κιμά όσο χωράει η χούφτα σας.

Σε αυτό το σημείο οι επιλογές είναι δύο: είτε απλώνω τους κεφτέδες σε ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνω για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς, είτε τους αλευρώνω και τους τηγανίζω σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά.

Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: δεν θα μείνει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου