Την είχα υποσχεθεί από το χθεσινό post και -όποτε μπορώ- τις κρατάω τις υποσχέσεις μου. Κατά διαστήματα κολλάω με συγκεκριμένα υλικά, άλλοτε μου περνάει, άλλοτε μου μένει.
Η κινόα είναι αυτόν τον καιρό το κόλλημά μου. Και κυρίως σε σαλάτα. Η συγκεκριμένη είναι το αγαπημένο μου μεσημεριανό, βραδινό αλλά και ενδιάμεσο -με δυο τρεις κλεφτές κουταλιές- γεύμα.
Οι προσθαφαιρέσεις γίνονται -πάντα- ανάλογα με την όρεξη και τα γούστα του καθενός.
Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
2 μικρά κολοκυθάκια, σε κυβάκια
2 καρότα, σε κυβάκια
1 χούφτα σταφίδες
1 χούφτα διάφοροι σπόροι (πασατέμπος, σουσάμι, ηλιόσπορος κλπ.)
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 σελινόριζα, ψιλοκομμένη
2 αγγουράκια, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένη
Για τη βινεγκρέτ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα γλυκιά
χυμός από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζω σε κατσαρολάκι την κινόα και μπόλικο νερό. Την αφήνω να βράσε για 5-6 λεπτά και κατόπιν τη σουρώνω. Μόλις κρυώσει, την αδειάζω σε μία σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Περιχύνω με τα υλικά της βινεγκρέτ, ανακατεύω καλά και την αφήνω λιγάκι στο ψυγείο.
Tip1: Αντί για σταφίδες, δοκιμάστε αυτή την εποχή ρώγες σταφυλιού, κομμένες στα δύο.
Tip2: Προχθές της έβαλα λίγο τριμμένο ανθότυρο και μου άρεσε πολύ. Αλλά είπαμε, περί ορέξεως...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου