20.9.17

Κέικ σοκολάτα-μπανάνα της στιγμής


Τι μπορείς να κάνεις με τρεις μαυρισμένες μπανάνες που ξεχάστηκαν λίγες μέρες παραπάνω στο ψυγείο; Πολλά, αλλά αυτή τη φορά είπα να πειραματιστώ στο πεδίο του κέικ, μιας και είναι το δημοφιλέστερο στο σπιτικό μας.


Αυτό το κέικ μπανάνας-σοκολάτας λοιπόν απαιτεί ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο χρόνο από τον άπλετο που έχουν όλοι οι γονείς (#not).

Υλικά

3 μπανάνες πολύ ώριμες
2 φλιτζάνια φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές (γεμάτες) βούτυρο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 αβγά

Εκτέλεση
Λιώνω το βούτυρο και το ρίχνω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύω μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα και το μοιράζω είτε σε δύο μακρόστενες φόρμες είτε σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης (περίπου 14-16).

Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30-40 λεπτά. Για να σιγουρευτώ ότι το κέικ έχει ψηθεί, χώνω ένα μυτερό μαχαίρι και αν αυτό βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου