Με το που την διάβασα στο gastronaftis.gr, μου ήρθαν τα αρώματα της ψητής ντομάτας που έκανε παρέα στον φούρνο με ένα σωρό μυρωδικά. Και κυρίως μου ήρθε η εικόνα "βάζω όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και τέλος!". Χωρίς τσιγαρίσματα, χωρίς "περίμενε να εξατμιστεί το κρασί", χωρίς ανακάτεμα.
Ε, μετά μου ήρθαν και άλλες ιδέες, οι οποίες εμπλουτίστηκαν μετά από συζήτηση που είχα με τον ίδιο τον εμπνευστή.
Δοκιμάστε την και είμαι σίγουρη πως και εσείς θα πέσετε στον έρωτά της.
Υλικά
10-12 πομοντόρια, κομμένα στα 4
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνω τα κομμάτια από τα πομοντόρια το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά, από πάνω πασπαλίζω τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω την πάπρικα και το ελαιόλαδο και ψήνω στους 190°C για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα υλικά, τα περνάω από το μούλτι και η σάλτσα είναι έτοιμη!
Επίσης:
-Την τελευταία φορά που την έκανα, έστρωσα κάτω από τις ντομάτες φέτες από δυο μελιτζάνες φλάσκες.
-Εννοείται πως η σάλτσα γίνεται και με απλές, ζουμερές ντομάτες που είναι και η εποχή τους.
-Προσθέστε στο μούλτι κανά δυο αντζούγιες που θα δώσουν ιδιαίτερη ένταση στη σάλτσα σας.
-Αυτή είναι η βάση. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε όποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό σας αρέσει και να δώσετε τον δικό σας χαρακτήρα στη σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου