14.6.17

Τα πιο εθιστικά soft σοκολατάκια με κακάο που έχεις δοκιμάσει!


H συγκεκριμένη συνταγή είναι το απόλυτο πολυεργαλείο. Φτιάχνεις το μείγμα και μετά αποφασίζεις τί θα το κάνεις και πώς θα το σερβίρεις.

Αυτή τη φορά, με αφορμή τα γενέθλιά μου σκέφτηκα να το "μεταμορφώσω" σε σοκολατάκια με επικάλυψη κακάο και (όχι επειδή είμαι μπροστά αλλά) σαν κέρασμα τα "έσπασαν".



Υλικά
250 γρ. κρέμα γάλακτος, light
250 gr. σοκολάτα υγείας της προτίμησής σας (αλλά από 60% και πάνω σε περιεκτικότητα κακάο είναι καλύτερα)
1 πρέζα αλάτι
σκόνη μπαχάρι στην άκρη του κουταλιού
2 κουταλιές του γλυκού καφές εσπρέσο αλεσμένος
κακάο σε σκόνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι να ζεσταθεί, όχι όμως να βράσει. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω το αλάτι, τον καφέ, ανακατεύω και το αφήνω στο σβησμένο μάτι της κουζίνας.

Σε ένα άλλο σκεύος λιώνω την σοκολάτα, είτε σε μπεν μαρί, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε περίπτωση που επιλέξετε το δεύτερο, να την ζεσταίνετε σιγά σιγά γιατί είναι εύκολο να αρπάξει και να καεί.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ρίχνω το μπαχάρι και ανακατεύω.
Ενώνω την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα και ανακατεύω με απαλές κινήσεις ώσπου να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζω το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ την οποία έχω καλύψει με λαδόκολλα ή χαρτί ψησίματος και το αφήνω στην κατάψυξη για περίπου 1-1μιση ώρα.

Βγάζω από την κατάψυξη, κόβω σε κύβους (το μέγεθος ανάλογο με το πόσο μεγάλα θέλετε τα σοκολατάκια, τα πλάθω σε μπαλάκια και τα ρίχνω σε πιάτο γεμάτο κακάο. Τα γυρνάω γύρω γύρω ώστε να "πιάσουν" κακάο παντού και τα βάζω σε καθαρό σκεύος.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλο το μείγμα. Βάζω τα σοκολατάκια στο ψυγείο και τα αφήνω για τουλάχιστον 3 ώρες. Ιδανικά τα αφήνω όλο το βράδυ.

Τips
Το ίδιο μείγμα μπορείτε να το κάνετε γέμιση σε μπισκότα ή ακόμα και να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε με φρούτα ή (και) παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου