29.6.17

Και η ζέστη θέλει παιχνίδι


Ένα γνώριμο χαρακτηριστικό των παιδιών είναι ότι δεν χαμπαριάζουν και πολύ από τις αλλαγές των συνθηκών. Έχει κρύο; Έχει βροχή; Έχει ζέστη; Έχει έρθει ο Νώε και μαζεύει ζωάκια κατά ζεύγη; Λίγο -έως καθόλου- τους ενδιαφέρει. Για εκείνα άλλα είναι τα σημαντικά: Να υπάρχει παιχνίδι, άντε και κανά γλυκάκι δεν θα μας χαλούσε.


Εξαίρεση δεν αποτελούν ούτε αυτές οι ημέρες που μπορείς άνετα να σοτάρεις κρεμμυδάκι στο καπό ενός αυτοκινήτου και να ψήσεις τυρόπιτα στο πεζοδρόμιο. Όχι αγαπητοί γονείς δεν μας νοιάζει καθόλου που έχει φτάσει τους 45 ο υδράργυρος και καλά θα κάνετε -αφού δεν μπορείτε να μας πηγαίνετε παραλία καθημερινά- να μας βρείτε άλλες ασχολίες προσαρμοσμένες των θερμοκρασιών.

Γι' αυτό και βρήκαμε. Ναι, αναπόφευκτα οι περισσότερες προτάσεις έχουν να κάνουν με το νερό, αλλά -μεταξύ μας- αυτές είναι και οι πιο αποτελεσματικές.

-Πισίνα
Αν δεν έχετε την τύχη να έχετε μία κανονική -ούτε και κάποιος φίλος σας- αγοράστε μία πλαστική. Την φουσκώνετε, την βάζετε στο μπαλκόνι, την γεμίζετε νερό και αφήστε τα να πλατσουρίζουν μέχρι να μουλιάσουν. Κόστος: ξεκινάει από 10 ευρώ και συνεχίζεται εννοείται προς τα πάνω, ανάλογα μέχρι το πόσο αντέχει η τσέπη σας και χωράει το μπαλκόνι σας.

-Λίμνη για παπάκια/ψαράκια/βατραχάκια
Δε νομίζω να υπάρχει σπίτι που δεν διαθέτει λεκάνη για ρούχα. Την γεμίζετε νερό και ρίχνετε μέσα ό,τι πλαστικό ζωάκι υπάρχει στην περιφέρεια. Σίγουρα, θα βουτήξουν και κανά πόδι, κανά χέρι μέσα, αλλά μην ανησυχείτε, σε 1μιση λεπτό θα έχουν στεγνώσει. Κόστος: Τα πλαστικά ζωάκια μπάνιου ξεκινούν από 0,25 ευρώ.

-Νεροπίστολα
Τους γεμίζετε από ένα, παίρνετε κι εσείς και ξεκινάει ο πόλεμος! Το πιο διασκεδαστικό μπουγέλο που έχει το μεγάλο πλεονέκτημα να σε δροσίζει χωρίς να σε κάνει μούσκεμα. Αν το μπαλκόνι είναι πολύ στενό για τέτοιου είδους μάχες, βγείτε στο παρκάκι της γειτονιάς ή στην παιδική χαρά. Οι υπόλοιπες μαμάδες θα σας κοιτούν με βλέμμα θανατηφόρο, όμως σίγουρα μέσα τους θα σκάνε από ζήλια. Κόστος: τα νεροπίστολα στοιχίζουν από 0,75 ευρώ έως και 10 ευρώ.

-Μαγική άμμος
Εύπλαστη άμμος με την οποία μπορείς να χτίσεις παλάτια χωρίς τον βοριά να σου τα κάνει συντρίμμια, κομμάτια. Το μπαλκόνι μεταμορφώνεται σε μια μίνι παραλία, επειδή όμως στο σπίτι μας τέτοιο πράγμα δεν έχω βάλει (ακόμα), δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η άμμος θα βρεθεί στο τέλος εντός της οικίας. Κόστος: ξεκινάει από 12 ευρώ (τα 500 γραμμάρια άμμου) και φτάνει τα 40 ευρώ -σε περίπτωση που έχετε και τίποτα μερεμέτια στη μέση...

-Πλύσιμο μπαλκονιού
Ναι, γιατί να μην βάλετε τα πιτσιρίκια σας στην διαδικασία να σφουγγαρίσουν το μπαλκόνι; Ρίχνετε μπόλικο νερό, λίγο -ή και καθόλου- σαπούνι, δύο σκούπες και αφήστε τα να "βοηθήσουν" τη μαμά κάνοντας κάτι μεταξύ σφουγγαρίσματος και κέρλινγκ. Κόστος: μηδενικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου