26.6.17

Θα βγάλει κάποιος οδηγίες (της προκοπής) για νήπια;


Προσπαθώ κι εγώ να ακολουθήσω τη Βίβλο των νεομαμάδων, ξέρετε αυτή που λέει πως δεν φωνάζουμε στα παιδιά, τους μιλάμε ήρεμα ακόμα και όταν γκρεμίζουν με γκασμά τους τοίχους του σαλονιού, όοοοοοοχι δεν τα μαλώνουμε όταν αποφασίζουν τα ζωγραφίσουν το πάτωμα γιατί έτσι τους ήρθε. 

Διαβάζω ατελείωτα άρθρα σε σάιτ, μπολγκς και λοιπές πηγές τα οποία αφορούν τους τρόπους αντιμετώπισης των νηπίων, τι λέει η παιδοψυχολογία, για ποιον λόγο τα παιδιά τσιρίζουν (για να μας σπάσουν τα νεύρα. Τι, όχι;), για ποιον λόγο τα παιδιά δεν ακούν (γιατί δεν τους αρέσει αυτό που τους λέμε. Τι, όχι;), για ποιον λόγο τα παιδιά τέλος πάντων κάνουν ό,τι κάνουν (για να σε φτάσουν στο σημείο να πιστέψεις ότι χειρότερο γονιό δεν έχει βγάλει η Ιστορία. Τι; όχι πάλι;;;). 

Και (σχεδόν) πάντα καταλήγω στο: ναι, οκ, ελάτε να τους τα πείτε εσείς! Αυτό, στην καλύτερη. Γιατί στην χειρότερη, κλείνω το tablet ξεστομίζοντας πράγματα που δεν θέλετε να διαβάσετε. 

Πρόσφατο παράδειγμα και πολύ χαρακτηριστικό: "Πώς αντιμετωπίζετε τους τσακωμούς των παιδιών σας". Είπα να του ρίξω μια ματιά μπας και πάρω καμιά καλή ιδέα. "Αν τα αδερφάκια (σ.σ. όταν δύο παιδιά τσακώνονται, το τελευταίο πράγμα που θυμούνται είναι η συγγένειά τους, αλλά πάμε παρακάτω), τσακώνονται, προσπαθήστε με ήρεμο τόνο να τους εξηγήσετε ότι μοιραζόμαστε τα παιχνίδια, ότι πρέπει να περιμένουμε τη σειρά μας και ότι αφού παίξουμε θα πρέπει να το δώσουμε και στο αδερφάκι μας". 

Αλήθεια τώρα; Έχετε βρεθεί ποτέ ανάμεσα σε δύο πιτσιρίκια που παλεύουν για ένα παιχνίδι; Τη στιγμή που θέλεις να τους "εξηγήσεις με ήρεμο τόνο" φωνάζουν τόσο που ούτε εσύ ο ίδιος δεν ακούς τη φωνή σου! 

"Αν δείτε ότι επιμένουν (η ελεύθερη μετάφραση του "τα κλωτσίδια πέφτουν βροχή"), μπορείτε να τους αφαιρέσετε το παιχνίδι για το οποίο γίνεται η μάχη". Τώρα μιλάς σωστά! Γι' αυτό κι εγώ αφήνω τα προηγούμενα και πάω κατευθείαν σε αυτό! Βέβαια, σε τρία λεπτά έχουν βρει άλλο παιχνίδι (από τα... λίγα που διαθέτουν #not) για να πλακωθούν, αλλά αν δεν είχαμε κι αυτά, τι θα διαβάζαμε στο Internet;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου