8.3.17

Nηστίσιμα μπισκότα σοκολάτας (που θα τρώτε όλο τον χρόνο!)


Κι όμως! Αυτά τα μπισκότα δεν έχουν αβγά, έχουν ελάχιστη (μαύρη) ζάχαρη και το κυριότερο δεν θα σας αφήσουν με μια κουζίνα γεμάτη άπλυτα μπολ και λοιπά σκεύη. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα μπολ και:


Υλικά
1 φλιτζάνι φαρίνα (και κρατήστε λίγο παραπάνω, ίσως χρειαστεί)
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ  
¼ φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι μαύρη, ακατέργαστη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αρχίζω να ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα. Αν συνεχίζει να κολλάει η ζύμη, συμπληρώνω λίγο λίγο έξτρα φαρίνα μέχρι να την πετύχω.

Κατόπιν την μεταφέρω σε αλευρωμένη επιφάνεια, την χωρίζω σε 2 κομμάτια και τα πλάθω σε ισάριθμα ρολά. Τα τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για περίπου 30’.

Κόβω σε ροδέλες πάχους 2 εκατ., πλάθω  κάθε κομμάτι σε μπαλάκι, τα πιέζω ελαφρώς και τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνω ανάμεσά τους περιθώριο καθώς στο ψήσιμο θα «απλώσουν».


Τα ψήνω στους 200°C στον αέρα για 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου