Μέρα που
είναι σήμερα, κάτι από Μπαρτσελόνα πρέπει να το έχουμε. Αφιερωμένο στον
ποδοσφαιριστή που έδωσε στην Μπάρτσα την πρόκριση και μας έκανε με τον Πατέρα
να πανηγυρίζουμε στις 12 τα μεσάνυχτα με κίνδυνο να ξυπνήσουμε τα Μικρά.
Υλικά για
ένα μικρό ταψί
½ πακέτο
λαζάνια
1 στήθος
κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
4
κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φρέσκα
κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4
ντομάτες, περασμένες από το μούλτι
1 χούφτα
άνηθος, ψιλοκομμένος
1 χούφτα
δυόσμος, ψιλοκομμένος
300 γρ.
κίτρινο τυρί τριμμένο
Αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα
Λίγο γάλα
Εκτέλεση
Σε βαθύ
τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια. Προσθέτω το
κοτόπουλο το φέρνω μια βόλτα και συμπληρώνω με την ντομάτα. Ρίχνω αλάτι,
πιπέρι, πάπρικα, ανακατεύω και αφήνω τη σάλτσα να βράσει σε μεσαία φωτιά για περίπου
20 λεπτά.
Λίγο πριν
την αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τα μυρωδικά και ανακατεύω.
Σύνθεση: Απλώνω
λίγη σάλτσα στο ταψί και καλύπτω με μία στρώση λαζάνια. Απλώνω με μία στρώση
κοκκινιστού κοτόπουλου, καλύπτω με τριμμένο τυρί και κλείνω με λαζάνια.
Επαναλαμβάνω την διαδικασία άλλη μία φορά, τελειώνοντας με λαζάνια.
Συμπληρώνω
με λίγο γάλα μέχρι να φτάσει στην επιφάνεια των ζυμαρικών. Ψήνω στις αντιστάσεις
στους 180°C για
περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν πασπαλίζω την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και
συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά.
Αφήνω το
φαγητό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου