Λίγο πιο καλοκαιρινά, λίγο πιο ελαφριά και φυσικά εύκολα και γρήγορα!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
2 κονσέρβες τόνου σε
νερό, στραγγισμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
1 χούφτα άνηθος,
ψιλοκομμένος
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1 αβγό
Για τη σάλτσα
4-5 ντομάτες, περασμένες
στο μούλτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3-4 κουταλιές της σούπας
ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα καπνιστή,
γλυκιά
1 πρέζα ρίγανη, ξερή
Εκτέλεση
Κεφτεδάκια: Βάζω όλα τα
υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι
σχετικά ρευστό, προσθέτω περισσότερη φρυγανιά. Πλάθω σε κεφτεδάκια.
Σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι
ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια. Σβήνω με το κρασί και
μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω την ντομάτα κα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύω και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτω
τα κεφτεδάκια προσεκτικά, σκεπάζω και τα αφήνω να βράσουν στη σάλτσα για
περίπου 20 λεπτά. Δεν τα μετακινώ με κουτάλες/πιρούνια κλπ αλλά κουνάω το
σκεύος κάθε τόσο ώστε να μην κολλήσουν.
Συνοδέψτε τα με ρύζι,
κινόα, πλιγούρι, κοφτό μακαρονάκι ή τηγανητές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου