6.3.17

Κοκκινιστά κεφτεδάκια τόνου


Λίγο πιο καλοκαιρινά, λίγο πιο ελαφριά και φυσικά εύκολα και γρήγορα!

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
2 κονσέρβες τόνου σε νερό, στραγγισμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 χούφτα άνηθος, ψιλοκομμένος
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αβγό

Για τη σάλτσα
4-5 ντομάτες, περασμένες στο μούλτι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πάπρικα καπνιστή, γλυκιά
1 πρέζα ρίγανη, ξερή

Εκτέλεση
Κεφτεδάκια: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι σχετικά ρευστό, προσθέτω περισσότερη φρυγανιά. Πλάθω σε κεφτεδάκια.
Σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω την ντομάτα κα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνω τη φωτιά.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτω τα κεφτεδάκια προσεκτικά, σκεπάζω και τα αφήνω να βράσουν στη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά. Δεν τα μετακινώ με κουτάλες/πιρούνια κλπ αλλά κουνάω το σκεύος κάθε τόσο ώστε να μην κολλήσουν.

Συνοδέψτε τα με ρύζι, κινόα, πλιγούρι, κοφτό μακαρονάκι ή τηγανητές πατάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου