3.2.17

Σαλάτα με ανθότυρο, αβοκάντο και ντοματίνια


Κατά καιρούς «κολλάω» με ένα συστατικό. Έχω περάσει την περίοδο της γλυκιάς πάπρικας, των ξηρών καρπών, της σταφίδα, του γιαουρτιού.

Τώρα είμαι σε φάση: «Baby σπανάκι, που ήσουν τόσα χρόνια;»

Όχι ότι ανακάλυψα τώρα την ύπαρξή του, όμως πάντα το αναμείγνυα με άλλες σαλάτες. Τώρα το απολαμβάνω μόνο του, χωρίς να μας ενοχλούν ρόκες, άισμπεργκ και λοιπές πρασινάδες.

Υλικά
1 μπολ baby σπανάκι, πλυμένο και στραγγισμένο
½ αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
10 ντοματίνια, κομμένα σε 2 ή 3 κομμάτια (αναλόγως το μέγεθος)
2-3 κουταλιές σπόροι ανάμεικτοι (σουσάμι, λιναρόσπορος κλπ)
1 φέτα ανθότυρο

Για το ντρέσινγκ
1½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα με μέλι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από 1-2 μανταρίνια

Εκτέλεση

Ρίχνω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα (πρώτα τα της σαλάτας και από πάνω τα του ντρέσινγκ) ανακατεύω καλά και σερβίρω. 

Λίγες σταγόνες λαδιού τρούφας θα ανεβάσουν τη σαλάτα ακόμα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου