2.2.17

10 λόγοι για να πάτε (και να ξαναπάτε, και να ξαναπάτε) στο Überness


Μέσα σε ένα διάστημα λίγων ημερών, έχω ακούσει από δύο γνωστούς μου την ίδια ατάκα: «Πήγα στο Überness που μου είπες. Πολύ καλό ρε!». Ναι. Αυτό. 

(Ξανα)Βρέθηκα κι εγώ πρόσφατα στην "Καντίνα του Καλλίδη" (όπως την λένε πολλοί) και χάρηκα για δύο πράγματα: α) γιατί φάγαμε σούπερ και β) γιατί ήταν το ίδιο σούπερ (μην πω και καλύτερα) με την πρώτη φορά που πήγαμε εκεί. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν έχει "κάτσει" στο όνομα που έχει δημιουργήσει το μαγαζί, αλλά γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη και βελτίωση.

Γι' αυτό είπα κι εγώ να γράψω τους 10 λόγους για τους οποίους επιβάλλεται να περάσετε (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) ή να ξαναπεράσετε (αν το έχετε ήδη κάνει) από την Λαχαναγορά του Ρέντη.

1-      Δεν χρειάζεται κράτηση. Μπορείς να πας μετά τη δουλειά, μετά το σινεμά, μετά το γυμναστήριο, πριν (ή και μετά) το ποτό.

2-      Έχει το καλύτερο hot dog της Αθήνας (και των περιχώρων). Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ! Με μπριός ψωμάκι που τιμάει την γαλλική καταγωγή του και λουκάνικο αληθινό και γευστικό. Λόγω το μέγεθός του σου δίνει την τέλεια αφορμή να πεις: «Να πάρουμε και κάτι ακόμα;». Και θα πάρεις:  

3-      Το σωστό, το burger, το πρόστυχο. Με αφράτο μπιφτέκι, αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο μαρούλι και φρέσκια ντομάτα. Είναι το burger με το κατάλληλο ύψος που σου επιτρέπει να το πιάσεις με τα δυο σου χέρια και να το φας με τον πατροπαράδοτο τρόπο και όχι με τον τρόπο που μας έχουν επιβάλλει τα νέου τύπου μπεργκεράδικα, με μαχαίρι και πιρούνι.

4-      Δεν υπάρχει dress code. «Ναι, μα θα πάω με τις παγιέτες και τα ψηλοτάκουνα στον Ρέντη;». Να είσαι σίγουρη που σε κάποια γωνιά του μαγαζιού, θα βρεις μία τύπισσα ανάλογα ντυμένη, να απολαμβάνει το burger της. Και αντίστροφα, κανείς δεν πρόκειται να σε στραβοκοιτάξει, αν εμφανιστείς με φόρμα και αθλητικά.   

5-      Το τηγάνι είναι θεϊκό. Λεπτοκομμένες, τραγανιστές πατάτες που σου ζητούν να αφήσεις κάτω το πιρούνι και να τις τσιμπήσει με τα δύο δάχτυλα.

6-      Το τηγάνι είναι θεϊκό vol2. Οι κεφτέδες. Αν δεν ήξερα ότι η γιαγιά μου είναι στο Μαρμάρι και μένει μόνιμα εκεί, θα έλεγα ότι την έχει προσλάβει κρυφά ο Βασίλης Καλλίδης και του πλάθει αφράτα, δυοσμομυρωδάτα κεφτεδάκια. Κορυφαία!

7-      Μπορείς να πάρεις πακέτο την παραγγελία σου.  

8-      Η αυλή του. Στολισμένη με φωτάκια από παλιό σινεμά και την παραδοσιακή καντίνα. Ναι, δεν βλέπω την ώρα να έρθει η Άνοιξη!

9-      Μπορεί να πετύχεις τον Βασίλη Καλλίδη εκεί και να διαπιστώσεις από κοντά πόσο αγαπητός-λατρευτός τύπος είναι!


10-   Όλα όσα δεν προλαβαίνεις –ή δεν αντέχεις- να φας την πρώτη (δεύτερη, τρίτη…) φορά, θα έχεις την ευκαιρία να τα απολαύσεις την επόμενη. Γιατί, μην νομίζεις εκείνο το burger με κοτόπουλο πανέ, δεν θα μου γλιτώσει την επόμενη φορά.


Πώς να πάτε:
1. Μπαίνετε μέσα στην λαχαναγορά του Ρέντη από την κεντρική πύλη (Τζων Κέννεντυ 1, 182 33).
2. Στρίβετε κατευθείαν αριστερά.
3. Θα βρείτε το Überness στο δεύτερο κτίριο δεξιά.

Δευτέρα-Τρίτη κλειστά. Τετάρτη-Παρασκευή 19:00-01:00, Σάββατο-Κυριακή 13:00-01:00
Τηλέφωνο 210 4816 320

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου