21.2.17

Λευκό σαγανάκι με καραβίδες α λα Κώστας Μήτρογλου


Έχεις καμιά 15αριά καραβιδούλες βρασμένες και σε κοιτάνε. Κάθεσαι και σκέφτεσαι, σκέφτεσαι, σκέφτεσαι… Και ξαφνικά ανοίγεις το ψυγείο, βλέπεις ένα μπουκάλι Chardonnay και σου έρχεται η έμπνευση. Έτσι απλά. Όπως έχει κάνει και το σκοράρισμα ο Έλληνας επιθετικός της Μπενφίκα. 


Ένα λευκό, λεμονάτο, αρωματικό (και νηστίσιμο) σαγανάκι που φτιάχνεται σε 15 λεπτά.

Υλικά
15 καραβίδες, μικρές
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ ζωμός ψυγείου
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/3 ποτηριού λευκό ξηρό κρασί
Λίγο εστραγκόν, αποξηραμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τις καραβίδες και τις ζεματάω για 3 λεπτά. Τις σουρώνω και μόλις κρυώσουν ελαφρώς, τις καθαρίζω.

Ζεσταίνω το λάδι σε τηγάνι και σοτάρω τα κρεμμυδάκια μαζί με τον ζωμό μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω τις καραβίδες, το πιπέρι και το εστραγκόν και ανακατεύω.

Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το λεμόνι και τον άνηθο και ανακατεύω.

Χαμηλώνω τη φωτιά, ανακατεύω και το αφήνω για πέντε λεπτά. Σβήνω το μάτι της κουζίνας και το αφήνω σκεπασμένο για 2 λεπτά.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και σερβίρισμα, ψήστε λίγες φέτες χωριάτικου ψωμιού και απλώστε το σαγανάκι από πάνω (ιδέα του Πατέρα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου