20.1.17

Ομελέτα φούρνου σε cup cake για όλες τις ώρες


Για πρωινό, για brunch, για μεσημεριανό, για βραδινό. Βάζεις ό,τι έχει το ψυγείο, ψήνεις για 20 λεπτά και έχεις έτοιμη ζουμερή και νόστιμη μίνι ομελέτα σε cup cake, ιδανική για ταπεράκι στο γραφείο.




Σε άλλα πλεονεκτήματα, είναι σαφώς πιο ελαφριά καθώς δεν μπαίνει σε τηγάνι, ενώ οι φόρμες σιλικόνης δεν χρειάζονται περαιτέρω λάδια ή άλλα λίπη για το ψήσιμο. Επίσης είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ως ορεκτικό σε δείπνο πρόταση.

Υλικά για 6 ατομικές φόρμες
6 αβγά χτυπημένα με 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα και λίγο γάλα
1 φλιτζάνι φύλλα από baby σπανάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
2 μανιτάρια, λευκά ή καφέ, ψιλοκομμένα
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 φέτες καπνιστής μπριζόλας, ψιλοκομμένες
6 ντοματίνια, κομμένα σε 2-3 φέτες

Εκτέλεση
Μοιράζω ισόποσα στις φόρμες όλα τα λαχανικά και την καπνιστή μπριζόλα. Περιχύνω με τα αβγά και ψήνω στους 180°C για 20 λεπτά στον αέρα.


Οι εκδοχές στην παραπάνω συνταγή είναι άπειρες καθώς οποιοδήποτε λαχανικό, αλλαντικό ή έξτρα τυρί είναι καλοδεχούμενο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου