4.1.17

Μπισκότα φτιαγμένα από κουραμπιέδες που περίσσεψαν


Τον καιρό που είχαμε το οικογενειακό μας ζαχαροπλαστείο, ευχόμουν -σχεδόν παρακαλούσα- να μην πουλήσουμε όλους τους κουραμπιέδες. Κι αυτό γιατί με ό,τι απέμενε, ο μπαμπάς μου έφτιαχνε τα πιο αφράτα, τα πιο μυρωδάτα, τα πιο υπερτέλεια μπισκότα της χρονιάς, τα οποία φυσικά δεν άφηνα να βγουν στην βιτρίνα. Ήταν καθαρά για προσωπική χρήση.



Από εκεί πήρα την ιδέα (αλλά όχι την συνταγή, ξεκαθαρίζω) και αποφάσισα να «ανακυκλώσω» τους κουραμπιέδες που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τις ημέρες των εορτών.

Υλικά
15 κουραμπιέδες, θρυμματισμένοι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Περίπου 1 φλιτζάνι αλεύρι, μαλακό
200 γρ. κουβερτούρα υγείας, σπασμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τους κουραμπιέδες, το βούτυρο, τον χυμό και ζυμώνοντας προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχω μια ομοιόμορφη ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Πασπαλίζω λίγο αλεύρι σε καθαρό πάγκο και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγω τη ζύμη σε πάχος ½ πόντου. Με μία κουπ πατ «κόβω» τα μπισκότα και τα αραδιάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω για 20’ στους 180°C.

Βάζω την σοκολάτα σε πυρίμαχο σκεύος και την λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάω ένα ένα στη σοκολάτα από την μία πλευρά (ή και από τις δύο, γιατί όχι;).


(Πολύ σύντομα θα σας έχω και αντίστοιχη συνταγή για ανακύκλωση μελομακάρονων. Mείνετε συντονισμένοι)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου