Την αγαπώ (και την
προτιμώ) αυτή την τάρτα γιατί γίνεται -κυριολεκτικά- σε 5’ και μπορώ να βάλω
μέσα ό,τι θέλω ή απλώς ό,τι έχω.
Είναι το τέλειο βραδινό
και όση περισσέψει, μπαίνει σε ταπεράκι και τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά για μία ταρτιέρα
4 αβγά
500 γρ. ανθότυρο νωπό ή
μυζήθρα (ή μισό-μισό)
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί,
τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι,
στραγγιστό 2% λιπαρά
2 κουταλιές της κούπας
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5-6 λεπτές φέτες
καπνιστής μπριζόλας, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης,
ψιλοκομμένη
1 χούφτα άνηθος,
ψιλοκομμένο
½ κουταλιά του γλυκού
πάπρικα γλυκιά
10 ντοματίνα
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζω όλα τα υλικά (έκτός
από τα ντοματίνια) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύω μέχρι να έχω ένα ομοιογενές
μείγμα.
Αδειάζω το μείγμα σε ένα
πυρίμαχο σκεύος, μοιράζω από πάνω τα ντοματίνια και ψήνω στον φούρνο για 30-35’
στους 190°C στον
αέρα.
Αυτό!
(Τυριά, αλλαντικά,
λαχανικά της αρεσκείας σας είναι ευπρόσδεκτα στην τάρτα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου